18.01.2016.  Düsseldorf / Njemačka

Promjene u Upravi tvrtke Henkel

Henkel imenuje Hansa Van Bylena nasljednikom Kaspera Rorsteda na poziciji glavnog izvršnog direktora

Henkel je danas objavio kako glavni izvršni direktor Kasper Rorsted neće produžiti trenutačni ugovor za 2017. godinu te će na svoj zahtjev s 30. travnjem 2016. napustiti tvrtku, čiji je član Uprave bio 11 godina, od čega osam na poziciji glavnog izvršnog direktora. Njegovim nasljednikom imenovan je Hans Van Bylen, koji će na poziciju stupiti 1. svibnja 2016. godine. On je svoju uspješnu karijeru u Henkelu započeo 1984. godine, a od 2005. godine je član Uprave zadužen za Beauty Care sektor. Imenovanje glavnim izvršnim direktorom već u proljeće omogućit će mu vođenje razvoja nove strategije koju će Henkel objaviti krajem ove godine te poticanje njenog uspješnog provođenja.

„Stupanjem na dužnost Hansa Van Bylena rano smo imenovali snažnog nasljednika na poziciju glavnog izvršnog direktora - kao što je i praksa u tvrtki Henkel. Hans Van Bylen izvrstan je izbor, što potvrđuje njegovo višegodišnje međunarodno iskustvo upravljanja robnim markama i tržištima, kao i iskustvo člana Uprave tvrtke Henkel. U ime naših upravljačkih vijeća i zaposlenika želim mu sve najbolje te mnogo uspjeha u novoj ulozi,“ izjavila je Dr. Simone Bagel-Trah, predsjednica Nadzornog odbora i Vijeća dioničara.

Nasljednik Hansa Van Bylena na poziciji izvršnog potpredsjednika sektora Beuty Care bit će imenovan u dogledno vrijeme.

„Počašćen sam povjerenjem koje mi je ukazano ovim imenovanjem. Veselim se oblikovanju budućnosti naše tvrtke zajedno s kolegama iz Uprave te izvrsnim globalnim timom. Imamo snažne robne marke i tehnologije, vodeće pozicije na mnogim tržištima i kategorijama diljem svijeta te snažnu inovativnu moć,“ izjavio je Hans Van Bylen. 

Uspješna izvedba tvrtke pod vodstvom Kaspera Rorsteda

„Kasper Rorsted puno je postigao za tvrtku Henkel. Tvrtka je pod njegovim vodstvom od 2008. godine imala uspješne rezultate u izazovnom tržišnom okruženju. Prodaja i profitabilnost značajno su porasli, a naše glavne robne marke su ojačane. Ovo se također odrazilo u značajno povećanoj tržišnoj kapitalizaciji koja se od kad je Kasper Rorsted preuzeo vodstvo više nego utrostručila. Željela bi iskreno zahvaliti Kasperu Rorstedu u ime svih upravljačkih vijeća, zaposlenika te dioničara tvrtke Henkel“, rekla je Dr. Simone Bagel-Trah.

Kasper Rorsted (53) pridružio se tvrtki Henkel 2005. godine kao član Uprave. Zamjenikom predsjednika Uprave imenovan je 2007. godine, a glavnim izvršnom direktom nakon godišnje Generalne skupštine 2008. godine.

„Želio bih zahvaliti svim kolegama u Henkelu na njihovoj predanosti i posvećenosti kao i upravljačkim vijećima na njihovim savjetima i potpori tijekom proteklih godina. Zajedno smo postigli izvrsne rezultate za našu tvrtku,“ izjavio je Kasper Rorsted. „Siguran sam kako će Henkel pod vodstvom Hansa Van Bylena kao glavnog izvršnog direktora nastaviti s izvrsnim rezultatima.“

O Hans Van Bylenu

Hans Van Bylen (54) pridružio se tvrtki Henkel 1984. godine. Njegova uspješna karijera u tvrtki obuhvaća 31 godinu na menadžerskim pozicijama na širokom zemljopisnom području u dva poslovna sektora tvrtke Henkel: poslovnom sektoru proizvoda za pranje i čišćenje u domaćinstvu te poslovnom sektoru Beauty Care. Započeo je u Belgiji, a potom se njegova odgovornost proširila na zemlje Beneluxa, zatim na Francusku, Zapadnu Europu, Bliski Istok, Afriku, Sjevernu Ameriku, regiju Azija Pacifik te Latinsku Ameriku. Od 2005. godine Hans Van Bylen član je Uprave zadužen za poslovni sektor Beauty Care.

Rođen je 1961. godine u Berchemu/Belgiji. Oženjen je te otac troje djece. Diplomirao je na Sveučilištu u Antwerpenu, s diplomama poslovnog upravljanja i MBA.

Za detaljniji životopis posjetite: