Moja zbirka

Ambasadori za održiviji svijet

Više od 10 000 zaposlenika Henkela postali su ambasadori održivosti od početka programa 2012. godine.

Ako želimo ostvariti naš cilj i utrostručiti vrijednost koju stvaramo u odnosu na ekološki otisak naših proizvoda i tehnologija do 2030. godine, svi moraju tome pridonijeti. Iz tog razloga nastojimo našim zaposlenicima jasno objasniti pojam održivosti i osposobiti ih da drugima prenesu važnost održivosti.

Jedna od naših najvažnijih obrazovnih inicijativa Henkelov je program za ambasadore održivosti, koji je pokrenut 2012. godine kako bi potaknuo zaposlenike da se još intenzivnije uključe u problem održivosti. Od tada je Henkel obučio više od 10 000 ambasadora u 79 države.

U sklopu svojih aktivnosti ambasadori rade s osnovnoškolcima kako bi ih podučili odgovornoj uporabi resursa. Do sada smo dosegli broj od 84 000 učenika u 47 države.

U program je 2014. godine uvrštena inicijativa „(Y)our move toward sustainability”, koja potiče zaposlenike da primjene održivost u praksi u svakodnevnom poslu, primjerice uštedom energije i zdravijom prehranom.

2015. godine u program je uvrštena nova inicijativa: u inicijativi „Say yes! to the future” Henkelovi prodajni predstavnici diljem svijeta prolaze kroz obuku o svim temama iz održivosti koje su povezane s prodajom, čime je obuhvaćen širi sadržaj nego u programu Ambasador održivosti. Oni tada to znanje primjenjuju na zajedničke projekte s našim kupcima u maloprodaji – npr. u logistici ili u promociji održive nabave. Uz pitanja iz održivosti povezana s prodajom, razmjena međunarodnih primjera najboljih praksi za maloprodajnu suradnju važna je stavka obuke s ciljem pokretanja novih oblika suradnje.

2:57Min.

Sustainability Film for Kids

This educational video is shown to school children worldwide in order to show how they can make a contribution to sustainability.

30.04.14.

Prikazi:

Dodatni dokazi