• Henkel Hrvatska
 • Kontakt
 • Dodaj u Moja zbirka
 • Dijeli
Izbornik
Pretraga

Informacije za zaštitu podataka

1. Općenito

Henkel AG & Co. KGaA, dalje u tekstu: Henkel, poštuje privatnost svake osobe koja posjeti našu internetsku stranicu. Željeli bismo Vas obavijestiti o tome koje podatke Henkel prikuplja i kako se oni upotrebljavaju. Također ćete saznati i kako možete provjeriti točnost tih informacija te učiniti da tvrtka Henkel obriše te podatke. Prikupljanje, obrada i uporaba podataka provode se u skladu s propisima o zaštiti podataka zemlje u kojoj se nalazi nadležni resor za obradu podataka. Poduzimamo sve potrebne mjere za osiguranje sukladnosti.

Ova Izjava o privatnosti ne primjenjuje se na internetske stranice kojima se pristupa putem hiperlinkova na internetskim stranicama tvrtke Henkel.

2. Obrada osobnih podataka

Podatke koji se odnose na određenu osobu prikupljamo isključivo u svrhu obrade i uporabe, ako dobrovoljno odlučite unijeti podatke ili na to date svoj izričiti pristanak. Time prihvaćate sljedeće uvjete uporabe.

Pri posjetu našoj internetskoj stranici određeni se podaci automatski pohranjuju na naše poslužitelje radi administracije sustava ili u statističke svrhe ili svrhe izrade sigurnosne kopije. Ti podaci obuhvaćaju naziv vašeg pružatelja internetskih usluga, u ponekim slučajevima IP adresu, inačicu softvera vašeg preglednika, računalni operativni sustav koji upotrebljavate za posjet stranici, internetsku stranicu koju koristite da biste posjetili našu stranicu i, ako se je primjenjivo, sve pojmove kojima ste se koristili u pronalasku naše internetske stranice. Ovisno o okolnostima, s pomoću tih se podataka mogu donijeti zaključci o određenim posjetiteljima naše internetske stranice. Međutim u tom se kontekstu ne upotrebljavaju osobni podaci. Ti se podaci upotrebljavaju isključivo pri anonimnim posjetima. Ako Henkel prenese podatke vanjskom pružatelju usluge, poduzet će se tehničke i organizacijske mjere koje jamče da se njihov prijenos odvija u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti podataka.

Ako nam dobrovoljno pošaljete svoje osobne podatke, mi ih nećemo upotrebljavati, obrađivati ili prenositi izvan ograničenja koje nam dopušta zakon ili koje ste sami odredili u svojoj izjavi o pristanku. Nadalje, vaše ćemo podatke prenositi samo ako smo na to obvezani putem službenih ili sudskih naloga.

Bilo koje izmjene ove Izjave o privatnosti bit će obavljene na ovoj stranici. Tako se možete u svakom trenutku informirati o tome koje podatke pohranjujemo te kako prikupljamo i upotrebljavamo te podatke.

3. Sigurnost

Henkel će vaše podatke pohraniti na siguran način te će stoga poduzeti sve mjere opreza kako bi se spriječili gubitak, zlouporaba ili promjena podataka. Ugovorni partneri tvrtke Henkel koji imaju pristup vašim podacima kako bi vam pružali usluge u ime tvrtke Henkel imaju ugovornu obvezu čuvati takve podatke povjerljivima te ih ne smiju koristiti u bilo koje druge svrhe. U nekim je slučajevima nužno da vaše upite prenesemo pridruženim društvima tvrtke Henkel. U tim će se slučajevima vaši podaci također smatrati povjerljivima.

4. Osobni podaci djece

Henkel ne želi prikupljati podatke djece mlađe od 14 godina. Henkel će, po potrebi, na odgovarajućem mjestu djecu izričito upozoriti da ne šalju svoje osobne podatke tvrtki Henkel. Otkriju li roditelji ili drugi zakonski skrbnici da je dijete pod njihovim nadzorom ustupilo osobne podatke tvrtki Henkel, tražimo da nas kontaktiraju na adresu navedenu u nastavku (vidi točku 6. u nastavku) ako te podatke treba obrisati. Potom ćemo poduzeti mjere da se ti podaci obrišu bez odgode.

6. Internetsko praćenje

Ova internetska stranica prikuplja i pohranjuje podatke u svrhu marketinga i optimizacije uporabom tehnologije tvrtke Webtrekk GmbH. Ti se podaci mogu koristiti za stvaranje pseudonimnih korisničkih profila. Kolačići (eng. cookies) se mogu podesiti.

Bez izričitog pristanka korisnika podaci prikupljeni tehnologijom tvrtke Webtrekk ne upotrebljavaju se za utvrđivanje identiteta posjetitelja te se ne udružuju s drugim osobnim podacima o vlasniku pseudonima.

Prikupljanje i pohranjivanje podataka koje provodi tvrtka Webtrekk možete odbiti klikom na poveznicu u nastavku:

Za isključivanje internetske kontrole Webtrekk na ovoj internetskoj stranici, www.henkel.hr sadržava kolačić za isključivanje. Ovaj odabir vrijedi raje trajno ili dok ne obrišete kolačiće preglednika. Kolačić se postavlja za navedenu domenu, prema pregledniku i računalu. Stoga, ako posjećujete našu internetsku stranicu kod kuće i na poslu ili koristeći različite preglednike, pohranjivanje podataka morate odbiti na svakom uređaju ili pregledniku.

Dodatne informacije o internetskom praćenju možete pronaći u pravilima privatnosti našeg pružatelja: Pravila privatnosti tvrtke Webtrekk

7. Vaše želje i upiti / službenik za zaštitu podataka

Henkel će obrisati pohranjene podatke nakon isteka zakonski ili ugovorno određenog razdoblja pohrane ili ako isti više nisu potrebni tvrtki Henkel. Naravno, u svakom trenutku možete zatražiti brisanje svojih podataka. Također imate pravo da u svakom trenutku povučete svoj pristanak na uporabu ili obradu vaših osobnih podataka u budućnosti. U tim slučajevima ili ako imate druge želje povezane s vašim osobnim podacima pošaljite e-mail ili pismo našem službeniku za zaštitu podataka, gdinu Franku Liebichu, Henkelstrasse 67, D 40191 Düsseldorf, Njemačka (e-mail: Datenschutz@henkel.com). Kontaktirajte nas istim putem ako biste htjeli znati jesmo li o vama prikupili podatke i, ako je to slučaj, o kojim se podacima radi. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da odmah udovoljimo vašim željama.

8. Javni registar obrade

Savezni zakon o zaštiti podataka (BDSG) u članku 4.g određuje da službenik za zaštitu podataka mora bilo kojoj osobi na prikladan način u skladu s člankom 4.e ustupiti podatke kako slijedi:

(1) naziv odgovornog subjekta:Henkel AG & Co. KGaA

(2) osobno odgovorni partner / upravni odbor:Henkel Management AG

 • Hans Van Bylen (predsjednik)
 • Carsten Knobel
 • Jan-Dirk Auris
 • Jens-Martin Schwärzler
 • Bruno Piacenza
 • Kathrin Menges

Viši korporativni dopredsjednik za obradu podataka: Joachim Jaeckle

(3) adresa odgovornog subjekta: 40191 Düsseldorf, Njemačka

(4) namjena prikupljanja, obrade ili uporabe podataka:

 • Cilj korporacije je proizvodnja i distribucija svih vrsta kemijskih proizvoda, a posebno deterdženata, sredstava za čišćenje i proizvoda za njegu, kemijskih sirovina, ljepila i industrijskih kemikalija;
 • proizvoda za osobnu njegu i kozmetike, farmaceutskih proizvoda;
 • prehrambenih proizvoda, ambalaže
 • tehničke opreme i instalacija
 • akvizicija i upravljanje nekretninama, uključujući zemljište za uporabu u poljoprivredi i šumarstvu.

Korporacija može preuzeti domaće i strane tvrtke svih vrsta ili sudjelovati u njima te poslovati ili djelovati na način kojim se doprinosi ciljevima korporacije.

(5) Opis skupina ljudi na koje to utječe i te njihovi podaci ili kategorije podataka:

Podaci povezani s kupcima, zaposlenicima, umirovljenicima, zaposlenicima pridruženih društava, zaposlenicima vanjskih tvrtki (podizvoditeljima), s najamnim radnicima, podnositeljima zahtjeva za zaposlenje, vanjskim izumiteljima ili nasljednicima, odnosno dobavljačima i pružateljima usluga, vanjskim kupcima, potrošačima, dobrovoljcima u ispitivanjima potrošača, posjetiteljima internetskih stranica korporacije, ulagačima te također s financijskim analitičarima i dioničarima, u mjeri u kojoj su nužni za ispunjavanje svrha navedenih u točki 7. (4).

(6) Primatelji ili kategorije primatelja kojima se podaci mogu otkriti obavještavanjem:

javna tijela, fondovi za zdravstveno osiguranje i udruženja za odgovornost radnika u slučaju prisutnosti relevantnih pravnih propisa, vanjski izvođači u skladu sa člankom 11. BDSG-a, vanjski pružatelji usluga, udruženja umirovljenika tvrtke Henkel, pridružena društva i međunarodnim resorima za svrhe navedene u točki 7. (4).

(7) Redovita razdoblja za brisanje podataka:

Zakonodavci su izdali velik broj obveza za pohranu i razdoblja pohrane. Podaci se rutinski brišu nakon isteka tih razdoblja. Podaci na koje se te odredbe ne odnose brišu se ako svrhe navedene u točki 7. (4) više ne postoje.

(8) Planirani prijenos podataka trećim zemljama:

Kao dio globalnog sustava informacija sektora za ljudske potencijale, podaci o osoblju moraju biti dostupni odabranim izvršnim upraviteljima u trećim zemljama. S dotičnim se tvrtkama ugovaraju odgovarajući sporazumi o zaštiti podataka u skladu s europskim normama.

9. Uporaba programskih priključaka na društvene mreže

Programski priključci (eng. plug-in) na društvenim mrežama facebook.com i Twitter mogu biti ugrađeni na našim internetskim stranicama. Tvrtke Facebook Inc. i Twitter Inc. pružaju povezane usluge („pružatelji”).

Mrežom Facebook upravlja tvrtka Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD („Facebook”). Za pregled programskih priključaka na Facebook i njihov izgled posjetite: https://developers.facebook.com/docs/plugins

Mrežom Twitter upravlja tvrtka Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD. Za pregled tipki za Twitter i njihov izgled posjetite:https://twitter.com/about/resources/buttons

Za povećanu zaštitu vaših podataka pri posjetu našim internetskim stranicama, ovi su priključci implementirani kao „tipke s dvoklikom”. Ovaj oblik integracije osigurava da, pri pristupu nekoj od naših internetskih stranica koje sadržavaju te priključke, niste automatski povezani na poslužitelje pružatelja. Preglednik će stvoriti izravnu poveznicu na poslužitelje pružatelja samo ako aktivirate priključke čime se izdaje dopuštenje za prijenos podataka. Sadržaj različitih priključaka potom se prenosi od dotičnog pružatelja izravno na vaš preglednik, a zatim se prikazuje na vašem zaslonu.

Priključak pokazuje pružatelju kojim ste internetskim stranicama pristupili. Ako ste tijekom pregledavanja naše internetske stranice prijavljeni na vaš korisnički račun na mreži Facebook ili Twitter, pružatelj može provjeriti vaš interes, odnosno informacije kojima pristupate s vašim korisničkim računom. Korištenjem bilo kojih funkcija priključaka (npr. klikom na tipku „sviđa mi se”, komentiranjem) ove će se informacije također putem preglednika izravno prenositi pružatelju usluga kako bi se zadržali.

Daljnje informacije o prikupljanju i uporabi podataka putem mreža Facebook ili Twitter te o pravima i mogućnostima koje su vam dostupne za zaštitu privatnosti u tim okolnostima mogu se pronaći u pružateljevim upozorenjima za zaštitu podataka / privatnost:

Upozorenja za zaštitu podataka / privatnost koja je izdao Facebook:http://www.facebook.com/policy.php

Upozorenja za zaštitu podataka / privatnost koja je izdao Twitter:https://twitter.com/privacy

Kako biste spriječili da Facebook ili Twitter povezuju vaš posjet našoj internetskoj stranici s vašim korisničkim računima kod ovih pružatelja, morate se odjaviti s dotičnog korisničkog računa prije pristupa našim internetskim stranicama.