Što mi nudimo

Nadareni ste i očekujete da vam se omogući prilika za uspjeh. Mi želimo ojačati naš globalni tim. Ako nas oduševite svojom osobnošću i talentom, nudimo vam izvrsne poslovne prilike diljem svijeta.

Ako ste dobri, mi želimo da postanete još bolji. Ako ste jako dobri, pred vas stavljamo izazov da se nađete među najboljima. Koja god bila razina vaše stručnosti – student, diplomirani student, stručnjak ili profesionalac – kroz našu obuku koja je standardizirana svugdje u svijetu te ponudom daljnjeg unapređenja podržat ćemo svaki aspekt vašeg poslovnog profila.

U Henkelu vas čeka globalno tržište kao i naš međunarodni tim – dvostruka šansa za razvoj vaše karijere koja vam donosi trostruku nagradu. Naša jedinstvena „Triple Two” filozofija rotacije radnih mjesta omogućuje vam značajno povećanje iskustva rada u međunarodnom okruženju, upoznavanje kultura i proširenje osobne mreže kontakata.

Pouzdamo se u vašu uspješnost i u skladu s time vas nagrađujemo. Nudimo strukturu plaćanja koja ovisi o rezultatima rada, mogućnost kupnje dionica te mirovinu koju osigurava društvo. Atraktivne prednosti upotpunjuju cijeli paket: vaše zdravlje na radnom mjestu izuzetno nam je važno.

Pregled prednosti za zaposlenike

 • Obuka i razvoj rukovoditeljskih kompetencija
 • Upravljanje talentima
 • Prilike za rad u inozemstvu
 • Dodatne naknade

Razvoj na svim razinama

Uz to što kontinuirano optimiziramo kvalitetu naših proizvoda, također težimo svakodnevnom unaprjeđenju tvrtke koja aktivno djeluje u cijelom svijetu. Henkelovi zaposlenici imaju prednost pohađanja različitih vrsta profesionalne i dodatne edukacije imajući na raspolaganju najsuvremenije tehnike i tehnologije. Ono što mi nudimo daleko je više od klasične edukacije u učionici. Naša težnja je cjeloživotno učenje na radnom mjestu, kroz formalnu obuku, od kolega ili putem digitalnih tehnologija.

Henkelova globalna akademija

Koja god bila razina vaše stručnosti – student, diplomirani student ili kvalificirani stručnjak – naš cilj je jednostavan: želimo vam pružiti najbolju moguću šansu da u potpunosti razvijete svoje vještine. Imat ćete mogućnost sudjelovati u tečajevima za učenje jezika i seminarima vezanima uz različite vještine i to na razini međunarodnog menadžmenta pa sve do personaliziranih satova za obuku. Na taj način vama kao i našem cijelom globalnom timu omogućujemo stjecanje vrhunskih znanja.

Centar za učenje: globalan i praktičan

Centar za učenje dostupan je svim Henkelovim zaposlenicima – ovdje se razmjenjuju znanja i vještine koji svima mogu biti od koristi. Primjeri iz našeg programa obuke: upravljanje vremenom, upravljanje projektima, prezentacijske vještine, alati za dobivanje povratnih informacija i još mnogo toga.

Osim toga, obučit ćemo vas kako da se uhvatite u koštac sa specifičnim izazovima unutar različitih poslovnih područja i poslovnih uloga. Poznati znanstvenici i viši rukovoditelji u Henkelu podijelit će s vama svoja iskustva kroz prilagođene programe edukacije, primjerice na području marketinga ili financija, koji su izrazito praktični i maksimalno korisni. Istovremeno ćete automatski izgraditi svoju globalnu mrežu s kolegama iz drugih zemalja.

Centar za rukovođenje: vrhunac obrazovanja za rukovoditelje

Za naš krug budućih vrhunskih rukovoditelja i zaposlenika s visokom razinom uspješnosti u radu diljem svijeta, Henkelova globalna akademija nudi izvrsno i izazovno okruženje za razvoj rukovoditeljskih kompetencija. Henkelova globalna akademija predstavlja najvišu razinu naše ponude za razvoj, surađujući s poznatim međunarodnim poslovnim školama, kao što su Thunderbird School of Global Management, IESE Business School i Cranfield University. Našem kadru izvršnih direktora nudimo tečajeve usavršavanja rukovoditeljskih kompetencija na poznatom sveučilištu Harvard Business School u Bostonu. Kombiniranjem najsuvremenijih znanja na području menadžmenta i najboljih praksi širom industrije, naša Henkelova globalna akademija osigurava vam stjecanje stručnosti potrebne za rad u Henkelu te promiče našu politiku na području upravljanja i rukovođenja.

Učenje na zahtjev – Henkelova „eCadamy"

Visoka dinamičnost globalnih tržišta sve više rezultira brzom zastarjelošću podataka. Naš odgovor na takve zahtjeve tržišta je e-učenje, što nadopunjava klasičnu offline edukaciju, a nova znanja i iskustva čini dostupnima bilo gdje i bilo kada, prema potrebi.

Dostupnost diljem svijeta u svakom trenutku: Platforma eCadamy za e-učenje dostupna je svim zaposlenicima diljem svijeta, a pristupiti joj se može putem interneta, 24 sata na dan, sedam dana u tjednu. Dostupno je preko 250 tečajeva na do 16 jezika i to u različitim formatima poput upitnika, vodiča ili video-obuke.

Mi vam dajemo povratne informacije – vi napredujete u poslu

Mi tražimo najbolje: visokokvalificirane i motivirane zaposlenike. Osobe koje u globalnoj raznolikosti vide uzbudljivu priliku. Talente koji u još većoj mjeri mogu osnažiti naš globalni tim. Fleksibilne osobe koje aktivno teže uspjehu. Prepoznajete li se u tom opisu? Ako je vaš odgovor potvrdan, pozivamo vas da nas kontaktirate, bez obzira na to jeste li tek na početku svoje karijere ili već imate stručno iskustvo.

 • Pomoći ćemo vam u daljnjem unapređenju vaših vještina i planiranju dugoročnih ciljeva u vašoj karijeri, s jednakim naglaskom na karijere u području rukovođenja i specijalističkih zvanja.
 • Također, pružit ćemo vam podršku u okviru unapređenja vaših profesionalnih vještina s velikim naglaskom na rotaciji radnih mjesta.
 • Naši zaposlenicima redovito dajemo detaljne i neformalne povratne informacije o njihovim rezultatima, kao i službene povratne informacije unutar naših globalno standardiziranih procesa upravljanja talentima.

Upravljanje talentima: temelj za razvoj vaše karijere i osobni razvoj

Naš proces upravljanja talentima uključuje četiri koraka u skladu s globalno standardiziranim kriterijima:

 • Ocjenjivanje potencijala i rezultata: rukovoditelji ocjenjuju zaposlenike na temelju njihovih rezultata i potencijala za daljnji razvoj.
 • Okrugli stol za razvoj: rukovoditelji raspravljaju o ocjenama rezultata i potencijalu za razvoj talenata zaposlenika.
 • Dijalog o rezultatima i razvoju: svaki zaposlenik dobiva jasne povratne informacije o vlastitim rezultatima na povjerljivom sastanku s nadređenom osobom. Rezultat tog sastanka su jasno određeni koraci za daljnji razvoj.

Koraci za daljnji razvoj: provode se koraci za individualni razvoj zaposlenika. Ti koraci podrazumijevaju sve od individualnog mentorstva i prilika za specijalizaciju do rotacije na sljedeće radno mjesto, primjerice, odlazak u inozemstvo ili premještaj u drugu poslovnu jedinicu.

Rotacije radnih mjesta u inozemstvu

U Henkelu se poslovanje uvijek odvija na međunarodnoj razini, čak i ako radite u našem sjedištu u Düsseldorfu gdje zaposlenici iz više od 70 različitih država stvaraju raznoliko okruženje usredotočeno na timski rad i ujedinjeno u svojoj težnji ka ostvarenju vrhunskih rezultata. Osam posto od naših više od 53.000 zaposlenika radi izvan Njemačke.

Henkel vam pomaže proširiti vaše horizonte, jer upravo ljudi s međunarodnim radnim iskustvom čine naš globalni tim uspješnim.

Iz tog razloga slijedimo našu filozofiju Triple Two: tijekom karijere, zaposlenici s visokom razinom uspješnosti u radu promijene barem dvije radne pozicije u dvije različite zemlje te u dvije poslovne jedinice.

Triple Two. Međunarodno okruženje, raznolikost i izazovi.

Naša Triple Two filozofija ključan je faktor u našem upravljanju talentima. Triple Two omogućuje razvoj karijere u inozemstvu i unutar različitih poslovnih jedinica, kao i druge jedinstvene prilike za naše zaposlenike:

 • Stvorit ćete vrlo vrijednu mrežu unutar tvrtke.
 • Moći ćete razmjenjivati iskustva i ideje s kreativnim umovima iz cijeloga svijeta.
 • Radit ćete u međunarodnom okruženju.
 • Dobit ćete jasan uvid u procese donošenja odluka u sjedištima i različitim zemljama.
 • Pripremit ćemo vas na izazove koje donosi rad u višem rukovodstvu i gdje je spremnost na rad u inozemstvu izuzetno važna.

S našom Triple Two filozofijom jačamo naš interkulturalni način poslovanja dok istovremeno unapređujemo vaš profesionalni i osobni razvoj. Prije svakog zaposlenja koje podrazumijeva preseljenje u inozemstvo, uvijek uključujemo obitelji naših zaposlenika u cijeli proces i pomažemo im da se pripreme na novi život u inozemstvu.

Raznolikost i uključivanje

Za nas je raznolikost vrijedan doprinos Henkelovoj konkurentskoj prednosti.

Vaša se učinkovitost cijeni. I nagrađuje.

Dajete li sve od sebe kako biste postigli najbolje rezultate? Ako je vaš odgovor na to pitanje potvrdan, ubrzo ćete saznati na koji se način vaša uspješnost nagrađuje u Henkelu. Doista, važan segment kulture naše tvrtke jest to da dodatne naknade ovise o rezultatima i da zaposlenicima služe kao poticaj. Volimo postavljati ambiciozne ciljeve i znamo kako u skladu s time nagraditi visoku učinkovitost. Uz to ćete dobiti i vrhunsku socijalnu zaštitu te atraktivne socijalne naknade.

Program „Target Dialog” i sustav poticanja

Rukovoditelji i zaposlenici usuglašavaju se oko krajnjeg cilja i mjerljivih pojedinačnih ciljeva. Istovremeno, kolektivna učinkovitost tima odlučujuća je u postizanju ciljeva cijele tvrtke Henkel. Stimulativne naknade ovise o postignutim ciljevima na razini pojedinca, tima i tvrtke.

Program otkupa dionica za zaposlenike

Henkel svojim zaposlenicima omogućuje izravnu dobit od uspjeha tvrtke. Za svake tri dionice koje kupite, dajemo vam jednu dionicu više. Program je toliko privlačan da se za njega prijavilo više od 11.000 Henkelovih zaposlenika u 54 zemlje.

Profesionalna mirovina

Dodaci za socijalne usluge
Ako radite na Henkelovoj lokaciji gdje ne dobivate socijalne usluge, mi vam to osiguravamo kroz vlastite inicijative. Primjerice, u SAD-u gotovo svi zaposlenici dobivaju privatno zdravstveno osiguranje.