Kolačići

Upotrebljavamo kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj internetskoj stranici. Kolačići su male jedinice podataka privremeno spremljene na vaše računalo, ili mobilni uređaj, kako bi se poboljšalo vaše iskustvo korištenja internetskom stranicom. Kolačići ne sadrže vaše osobne podatke i ne smiju se upotrebljavati za identifikaciju pojedinog korisnika. Kolačić često sadrži jedinstveni identifikator, anonimni broj (nasumično generiran) pohranjen na vašem uređaju. Neki istječu na kraju vaše sesije na internetskoj stranici, a neki dulje ostaju na vašem računalu.

Vrste kolačića

Kolačići prve strane

Kolačiće prve strane postavlja internetska stranica koju ste posjetili i može ih čitati samo ta stranica.

Kolačići trećih strana

Kolačiće trećih strana postavljaju druge organizacije koje nam pružaju razne usluge. Primjerice, koristimo vanjske analitičke usluge i pružatelji usluga postavljaju kolačiće u naše ime kako bi nas mogli izvještavati o tome što je popularno, a što nije. Internetska stranica koju posjećujete također može prikazivati sadržaj ugrađen primjerice s YouTubea, a takve stranice mogu postaviti vlastite kolačiće.

Zašto bih dozvolio upotrebu kolačića?

Informacije koje sadrže kolačići služe za unaprjeđenje usluge, na primjer:

  • omogućuju usluzi da prepozna vaš uređaj tako da ne morate unositi iste podatke nekoliko puta za isti zadatak ili tijekom iste sesije, npr. kada popunjavate internetski obrazac ili internetsku anketu
  • pružaju podršku za funkciju Moja zbirka
  • osiguravaju ispravan rad reproduktora videozapisa
  • mjere koliko se ljudi služi našim uslugama, kako bi te usluge postale jednostavnije za uporabu i kako bismo osigurali dovoljan kapacitet da ostanu brze; analiziraju anonimne podatke koji nam pomažu shvatiti interakciju korisnika s različitim aspektima naših internetskih usluga kako bismo ih mogli poboljšati

Što ako ne prihvatim kolačiće?

Ako odlučite ne prihvatiti kolačiće, moguće je da se određene značajke ove internetske stranice neće prikazivati ili ispravno raditi. To će ograničiti mogućnosti koje vam pruža naša stranica te bi moglo utjecati na dizajn i korisničko iskustvo.

Primjer značajki na koje bi odbijanje kolačića moglo utjecati:

  • uporaba funkcije Moja zbirka
  • prilagođeno iskustvo na internetskoj stranici
  • gledanje videozapisa
  • označavanje da vam se stranica sviđa i dijeljenje na društvenim mrežama
  • prikaz ugrađenog sadržaja

Kolačići postavljeni na ovoj internetskoj stranici

Postavke kolačića

Kolačić „cookiesAccepted”

Ovaj kolačić pohranjuje informacije o korisnikovom odabiru vezanom uz kolačiće. Kolačić se postavlja nakon što korisnik prihvati („točno”) ili odbije („netočno”) uporabu kolačića.

Moja zbirka

Kolačić „Moja zbirka”

Kolačić Moja zbirka upotrebljava se za pohranu brojčanih ID oznaka korisnikove zbirke sadržaja ili moguće „primljene” zbirke sadržaja. Ako korisnik odbije kolačiće, upotreba zbirke sadržaja nije moguća. Na zahtjev sekcije Moja zbirka ID oznake prenose se na poslužitelj i procjenjuju. Ne upotrebljavaju se drugi podaci osim ID oznaka zbirke.

Personalizacija

Nekoliko kolačića služi za pohranu anonimnih podataka o korisniku. Ti podaci služe kako bi se korisniku omogućio prilagođeni sadržaj.

Kolačić „henkelTaxonomies”

Ovaj kolačić pohranjuje informacije o temama stranica koje je korisnik posjetio. Naziv teme i izračunati faktor pohranjuju se i procjenjuju kada korisnik zatraži otvaranje stranice.
Kolačić „cmReferrer”

Ovaj kolačić pohranjuje informacije o ishodištu korisnikovih posjeta ovoj internetskoj stranici. Te se informacije također mogu upotrijebiti kako bi se korisniku omogućio personalizirani sadržaj.
Kolačić „cmKeyword”

Ako je korisnik došao na stranicu putem tražilice, tražilica može dostaviti ključne riječi koje je korisnik pretraživao. Te informacije moguće je procijeniti kako bi se prikazao odabrani sadržaj.

Statistika internetske stranice

Kolačić „webtrekkOptOut”

Ovaj kolačić postavlja se kada korisnik odbije pohranu podataka o svojem posjetu. (Izjava o privatnosti)

Ostali

Osim gore navedenih kolačića, dodatni kolačići prve strane ili trećih strana mogu se upotrebljavati za (vanjski) sadržaj ugrađen u ovu internetsku stranicu koji koristi tehnologije kao što su iFrames, JavaScript itd. Prihvaćanjem kolačića također prihvaćate da takvi sadržaji mogu koristiti kolačiće.

Henkel ne može utjecati niti prihvaća odgovornost za kolačiće trećih strana. Više informacija potražite na internetskim stranicama trećih strana.

Gumbom u nastavku odaberite hoćete li prihvatiti kolačiće koje postavlja ova internetska stranica ili ne.