Digitalna transformacija

Vjerujemo u moć digitalizacije. Ona je brza, donosi promjenu u stvarnom vremenu – povezuje ljude diljem svijeta, pruža im personalizirane proizvode i iskustva te omogućuje razinu udobnosti i praktičnosti koja bi prije samo nekoliko godina bila nezamisliva. U Henkelu prihvaćamo ovaj tijek, ne gubeći iz vida činjenicu da su ljudi – naši kupci, potrošači i globalni Henkelov tim – oni koji odlučuju kamo će nas ovo putovanje odvesti. 

KREIRANJE BUDUĆNOSTI PUTEM DIGITALNE INOVACIJE


Creating the next through Innovation

Stvaranje dodane vrijednosti putem inovacije i tehnologije – to je naša strast. Ujedinjujući digitalnu ekspertizu, upravljanje poslovnim procesima i IT, naša Henkel dx organizacija pokretačka je snaga digitalne transformacije u Henkelu. Osnovan 2020., Henkel dx je izgrađen da identificira poslovne izazove i pretvori prijetnje u prilike. Usredotočeni na individualne potrebe kupaca i potrošača, gradimo digitalne i podatkovne poslovne modele kako bismo optimizirali, transformirali i remetili. U snažnom partnerstvu s našim poslovnim sektorima i funkcijama, okupljamo stručnjake iz poslovnih domena i tehnologija kako bismo zajedno, bolje i brže, razvili nova digitalna rješenja kao i poslovne modele. Naši kupci i potrošači uvijek su u središtu.

Michael Nilles sitting intently

   

Moramo bolje razumjeti našeg krajnjeg kupca. Predviđamo što žele, bilo da je to personalizacija ili direktno iskustvo, kako bismo mogli zadržati njihovu odanost u budućnosti.

DIGITALNI MEGA­TRENDOVI PREOBLIKUJU DINAMIKU NAŠIH TRŽIŠTA


Digitalization

GOSPODARSTVO PLATFORMI

Omogućuje poslovnim ekosustavima da olakšaju stvaranje te razmjenu dobara i usluga na temelju otvorene, participativne digitalne infrastrukture. Gradi vrijednost za sve sudionike, koja je proizašla iz iskorištavanja komplementarnih proizvoda i usluga te agregacije ponude i potražnje. Ovaj megatrend narušava tradicionalno poslovanje temeljeno na proizvodima i stvara okruženja „pobjednik uzima sve“.

GRAVITACIJSKO PREUSMJERAVANJE NA POTROŠAČE I KORISNIKE

Sve više vidimo kako se ponašanje potrošača korjenito mijenja. Sada je ključno upoznati kupce i potrošače. Pojavila su se nova pravila igre – bitna je samo personalizacija, na zahtjev, praktičnost, dostupnost 24/7. Kupci očekuju jedinstveno iskustvo (CX) na svim mrežnim i izvanmrežnim kanalima („omnikanal“).

USLUGA TEMELJENA NA REZULTATU

Gledajući dalje od pukog proizvoda, ovaj trend karakterizira proširenje poslovnog modela od ponude čistog proizvoda prema postprodajnim, uslugama i rješenjima koja se temelje na rezultatuu/Rezultat-kao-usluga. Nadovezuje se na vrhunske podatkovne uvide o uporabi i performansi proizvoda. Ovaj megatrend koristi imovinu u vlasništvu drugih, kao što su na primjer podaci o stroju.

EKONOMIČNO. BRZO. JEDNOSTAVNO.

Tvrtke naglašavaju vrijednost kroz cijeli vrijednosni lanac i unutar svojih organizacija. Novim načinima rada – s povećanom brzinom i agilnošću – tvrtke povećavaju produktivnost i učinkovitost te stječu bolje uvide za donošenje odluka.

UTISKIVANJE DIGITALNOG U NAŠ DNK


Sparc

OPSJEDNUTOST POSLOM I KORISNICIMA

Svaki dan, bez iznimke, na prvom mjestu mislimo i živimo za posao, kupce i potrošače.


STRUČNOST POSLOVNE DOMENE

Pouzdani smo stručnjaci za svoje poslovanje i razumijemo poslovne modele, proizvode, procese i dinamiku naših tržišta.


PONOSNI NA TEHNOLOGIJE

Sa strašću pristupamo istraživanju novih tehnologija i iskorištavanju njihovog punog potencijala.


BizDevOps

Isporučujemo bolji i brži rezultat ujedinjavanjem naših stručnjaka iz poslovne i tehnološke domene.


MENTALITET RAZVOJA

Vođeni tržištem, testiramo i učimo, gradimo brzo – unutar tjedana, a ne mjeseca – i uvijek smo spremni prilagoditi se.

NAŠA SREDIŠTA ZA INOVACIJE

michael-hdx-buz2565-1-89-

Henkel dx središta u Berlinu i Šangaju osnovani su kao namjenski inovacijski centri za pokretanje digitalne transformacije i stvaranje vodećih digitalnih rješenja u Henkelu diljem svijeta. Središta su mjesta na kojima  naši digitalni i tehnološki stručnjaci surađuju s razvojnim tvrtkama, digitalnim ekosustavom ili tehnološkim divovima. Cilj: zajednički razviti digitalne poslovne modele i vodeća tehnološka rješenja uz uspostavljanje inovacijskoj načina razmišljanja.

KREIRANJE SLJEDEĆIH RJEŠENJA


Creating te next Solutions

NAŠA DIGITALNA
POSLOVNA PLATFORMA


RAQN

Ponašanje potrošača i kupaca uvelike se promijenilo i okrenulo prema hiperpersonaliziranoj digitalnoj trgovini na zahtjev. Zato smo razvili RAQN. Integrira više digitalnih dodirnih točaka na jednu digitalnu poslovnu platformu kako bi stvorio jedinstveno korisničko iskustvo. RAQN je jezgra za proširenje aktivnosti e-trgovine, istovremeno obuhvaćajući želje individualnog potrošača i kupca, ubrzavajući vrijeme za izlazak na tržište i poboljšavajući marketinšku aktivnost na temelju analize podataka i uvida. Platforma je izgrađena na temelju našeg znanja u poslovnoj domeni, softveru i sposobnostima umjetne inteligencije u kombinaciji s Adobeovom tehnološkom stručnošću – prilagođenoj specifičnim zahtjevima naših različitih poslovnih sektora za potrošačke i industrijske proizvode.

STUP NAŠEG CPG
POSLOVANJA

SPARC

Upravljanje poticanjem trgovine (TPM) od vitalne je strateške važnosti u Henkelu. Zato smo izgradili SPARC – naš oblak za unapređenje prodaje i prihod – kako bismo pružili veću transparentnost i učinkovitost za nas te bolje odnose s našim klijentima. SPARC omogućuje pravovremeno praćenje potrošnje, stvara učinkovitost i povećava profitabilnost. SPARC je izrađen po narudžbi koristeći najnoviju SAP tehnologiju u oblaku i samostalno izrađene Henkelove algoritme. Naš je cilj postati najbolji u svojoj klasi u upravljanju troškovima trgovine (Trade Spent Management).

NAŠ ŽENSKI POSLOVNI
HACKATHON


XATHON

Vjerujemo da su raznolikost i osnaživanje žena ključ za izgradnju rastuće tehnološke industrije. Zato smo kreirali XATHON – naš godišnji poslovni hackathon za poduzetnice – kako bismo promovirali ženski tehnološki talent i osnažili osnivačice da svoje razvojne ideje podignu na sljedeću razinu. Xathon poduzetnicama pruža platformu za predstavljanje svojih ideja, s uzorima i mentorima koji će ih voditi te ključne mogućnosti umrežavanja. Xathon će i dalje biti odskočna daska za buduće generacije osnivačica.