A confident woman stands in nature

ODRŽIVOST

Kao što se odražava u našim korporativnim vrijednostima, predani smo predvoditi u održivosti. Kao liderima, cilj nam je biti pioniri novih rješenja za održiv razvoj, uz nastavak odgovornog oblikovanja našeg poslovanja i poboljšanja  našeg gospodarskog uspjeha.

Naša strategija

Naša strategija održivosti nadahnuta je našom svrhom: Pioneers at heart for the good of generations. Svojim pionirskim duhom, svojim znanjem, svojim proizvodima i tehnologijama, želimo obogaćivati i unapređivati  živote milijarda ljudi svakog dana – i oblikovati prihvatljivu budućnost za buduće generacije. 

Stoga je održivost središnji element naše vizije budućnosti. Želimo aktivno voditi transformaciju prema održivijem gospodarstvu i društvu, pomoći da se zaštiti i obnovi priroda, pridonijeti osnaživanju zajednica i jačati povjerenje naših dioničara.

U našem Strateškom okviru za ostvarivanje ambicije održivog poslovanja 2030+ navedene su naše dugoročne ambicije u okviru tri dimenzije – Regenerativni planet, Uspješne zajednice i Partner od povjerenja i poveznice za naše ambiciozne težnje za postizanjem „Transformacijskog utjecaja za dobrobit generacija”.

TRANSFORMATIONAL IMPACT FOR THE GOOD OF GENERATIONS
Sylvie Nicol

   

Gledajući u budućnost, dobro smo pripremljeni: održivost je duboko ukorijenjena u našu poslovnu strategiju i živi u našoj svrsi. S takvim temeljima, naša se transformacija prema održivosti nastavlja!

maxresdefault

Naša postignuća u 2022

Naša strategija održivosti temelji se na realizaciji naših ambicija kroz konkretne mjere i projekte kako bismo postigli praktičan napredak. Niže su navedena odabrana postignuća iz 2022.

Suradnja i partnerstva

Korporativna predanost

There is no Plan(et) B - Thumbnail

Korporativno građanstvo

Društveni angažman, odnosno korporativno građanstvo, oduvijek su bili sastavni dio našeg osjećaja odgovornosti koji imamo kao tvrtka. To je tradicija koja potječe još od našeg osnivača Fritza Henkela i koja je duboko ukorijenjena u našim korporativnim vrijednostima. Zajedno sa svojim zaposlenicima, umirovljenicima, kupcima i potrošačima, Henkel i zaklada Fritz Henkel Stiftung mogu podržati održive društvene projekte diljem svijeta. I tvrtka Henkel i zaklada podržavaju aktivnosti s područja društvenih potreba, obrazovanja i znanosti, tjelesne aktivnosti i zdravlja, umjetnosti i kulture te okoliša.

Društvena partnerstva: 

Kroz društvena partnerstva, podržavamo društvene inicijative i javne institucije u zajednicama diljem svijeta u kojima se nalaze Henkelove tvrtke.

Korporativno volontiranje: 

Podržavamo naše zaposlenike i umirovljene radnike u njihovom društvenom angažiranju kroz inicijativu „Utječite na sutrašnjicu“.

Hitna pomoć: 

Nakon prirodnih katastrofa, Henkel odgovara brzo i pragmatično, pružajući pomoć kroz našu zakladu Fritz Henkel Stiftung gdje god je to potrebno u svijetu.