Održivost

Kao predvodnici na području održivosti težimo stvaranju novih rješenja za održivi razvoj uz neprekidno oblikovanje naše poslovne odgovornosti i povećanje našeg gospodarskog uspjeha. Ta ambicija obuhvaća sve aktivnosti u čitavom lancu vrijednosti naše tvrtke.

Strategija

Naša strategija održivosti

Stvaranje veće vrijednosti kroz naše poslovne aktivnosti uz istovremeno smanjenje otiska u okolišu - to je naš cilj za 2030. godinu.

Više od 140 godina, Henkel ima vizionarski pristup pružanju potpore ekološkom i društvenom napretku. Prepoznajemo potencijalni utjecaj koji možemo imati razvijajući održive inovacije – jer se naši proizvodi i tehnologije koriste milijunima puta širom svijeta svakog dana. Integrirali smo ekološke i društvene kriterije u naš proces inovacija tako da svaki novi proizvod ili formulacija koje pokrećemo pridonosi održivosti.

Pored ovog fokusa na inovacije, postavili smo ambiciozne ciljeve kao dio naše sveobuhvatne strategije održivosti. To omogućuje zajedničku svijest o našem cilju tako što unosi održivost u svakodnevni rad naših zaposlenika širom svijeta. To također potiče napredak ka poboljšanoj održivosti i poslovnim performansama – jer vjerujemo da ova dva aspekta idu ruku pod ruku. Zajedno s našim partnerima unaprijeđujemo održivost u cijelom lancu vrednosti

Održivost u Henkel Croatia

Iznimna predanost u Henkelovoj podružnici u Hrvatskoj

Tvrtka Henkel Croatia predana je vodstvu u održivosti kao i globalna tvrtka. Svakoga dana usredotočeni smo na održivost za održavanje ravnoteže između gospodarskog uspjeha, zaštite okoliša i društvene odgovornosti bez obzira na mjesto rada. Globalnu strategiju održivosti na lokalnoj razini aktiviramo u svim aktivnostima tvrtke unutar lanca održivosti, od proizvodnje do partnerstva s kupcima kako bismo podržali lokalne dobrotvorne organizacije i angažman zaposlenika.

Naš pristup održivosti


Korporativna predanost

Korporativno građanstvo

Društveni angažman, odnosno korporativno građanstvo, oduvijek su bili sastavni dio našeg osjećaja odgovornosti koji imamo kao tvrtka. To je tradicija koja potječe još od našeg osnivača Fritza Henkela i koja je duboko ukorijenjena u našim korporativnim vrijednostima. Zajedno sa svojim zaposlenicima, umirovljenicima, kupcima i potrošačima, Henkel i zaklada Fritz Henkel Stiftung mogu podržati održive društvene projekte diljem svijeta. I tvrtka Henkel i zaklada podržavaju aktivnosti s područja društvenih potreba, obrazovanja i znanosti, tjelesne aktivnosti i zdravlja, umjetnosti i kulture te okoliša.

Korporativno volontiranje: 

Podržavamo naše zaposlenike i umirovljene radnike u njihovom društvenom angažiranju kroz inicijativu „Utječite na sutrašnjicu“.

Društvena partnerstva: 

Kroz društvena partnerstva, podržavamo društvene inicijative i javne institucije u zajednicama diljem svijeta u kojima se nalaze Henkelove tvrtke.

Angažman brendova: 

Pored Henkelovog društvenog angažiranja na razini čitavog poduzeća, naši brendovi takođe su uključeni u partnerstva sa društvenim inicijativama i javnim institucijama diljem svjeta.

Hitna pomoć: 

Nakon prirodnih katastrofa, Henkel odgovara brzo i pragmatično, pružajući pomoć kroz našu zakladu Fritz Henkel Stiftung gdje god je to potrebno u svijetu.

Ključne brojke

Suradnja i partnerstva