Održivost

Kao što se odražava u našim korporativnim vrijednostima, predani smo predvoditi u održivosti. Kao liderima, cilj nam je biti pioniri novih rješenja za održiv razvoj, uz nastavak odgovornog oblikovanja našeg poslovanja i poboljšanja  našeg gospodarskog uspjeha.

gettyimages-1131376747

TRANSFORMACIJSKI UČINAK ZA DOBROBIT GENERACIJA

Naša strategija

Naša strategija održivosti nadahnuta je našom svrhom: Pioneers at heart for the good of generations. Svojim pionirskim duhom, svojim znanjem, svojim proizvodima i tehnologijama, želimo obogaćivati i unapređivati  živote milijarda ljudi svakog dana – i oblikovati prihvatljivu budućnost za buduće generacije. 

Stoga je održivost središnji element naše vizije budućnosti. Želimo aktivno voditi transformaciju prema održivijem gospodarstvu i društvu, pomoći da se zaštiti i obnovi priroda, pridonijeti osnaživanju zajednica i jačati povjerenje naših dioničara.

S našim Strateškim okvirom za ostvarivanje ambicije održivog poslovanja 2030+, razvili smo nove dugoročne ambicije u okviru tri dimenzije – Regenerativni planet, Uspješne zajednice i Partner od povjerenja, kako bismo ostvarili daljnji napredak.

Sylvie Nicol

   

Gledajući u budućnost, dobro smo pripremljeni: održivost je duboko ukorijenjena u našu poslovnu strategiju i živi u našoj svrsi. S takvim temeljima, naša se transformacija prema održivosti nastavlja!


Održivost u Henkel Croatia

Iznimna predanost u Henkelovoj podružnici u Hrvatskoj

Tvrtka Henkel Croatia predana je vodstvu u održivosti kao i globalna tvrtka. Svakoga dana usredotočeni smo na održivost za održavanje ravnoteže između gospodarskog uspjeha, zaštite okoliša i društvene odgovornosti bez obzira na mjesto rada. Globalnu strategiju održivosti na lokalnoj razini aktiviramo u svim aktivnostima tvrtke unutar lanca održivosti, od proizvodnje do partnerstva s kupcima kako bismo podržali lokalne dobrotvorne organizacije i angažman zaposlenika.

Henkel Sustainability Manifesto (1) - Thumbnail

Henkelov manifest o održivosti

Živimo i radimo u iznimno promjenljiva vremena. Naš zadatak, da se prihvatimo okolišnih, društvenih i političkih izazova, nikad nije bio jasniji.

Mi moramo pokrenuti transformacijski utjecaj za dobrobit budućih generacija.

Regenerativni planet

Na putu smo prema ekološkoj transformaciji našeg poslovnog modela. Kako bismo ostvarili ovu ambiciju, namjeravamo transformirati naše procese, proizvode i korištenje sirovina u smjeru ugljično neutralne budućnosti uz učinkovitije korištenje resursa. Fokusiramo se na mjere za ublažavanje klimatskih promjena, funkcioniranje kružnog gospodarstva te zaštitu prirode i biološke raznolikosti.

Uspješne zajednice

Pomoći ćemo ljudima da žive bolje. Naša društvena odgovornost jest promicati jednake mogućnosti, osnažiti različitost i poštivati ljudska prava. Svojim zaposlenicima nudimo mogućnosti cjeloživotnog učenja te privlačno i zdravo radno okruženje. Zalažemo se za društveni napredak i pristup obrazovanju diljem svijeta te pružamo podršku u hitnim slučajevima.

Partner od povjerenja

Radimo na temelju naše vrijednosno orijentirane korporativne kulture te našeg znanstvenog i tehnološkog znanja kako bismo poboljšali učinak uz očuvanje integriteta. Našim kupcima i potrošačima isporučujemo najbolje sigurne proizvode  tehnološka rješenja u svojoj klasi. Održivost integriramo u naš portfelj i naše poslovne procese te osiguravamo transparentno izvješćivanje o tome našim dioničarima.

Naša postignuća u 2021

Naša strategija održivosti temelji se na realizaciji naših ambicija kroz konkretne mjere i projekte kako bismo postigli praktičan napredak. Niže su navedena odabrana postignuća iz 2021.

Suradnja i partnerstva

Korporativna predanost

The Power of Sustainability (1) - Thumbnail
There is no Plan(et) B - Thumbnail

Korporativno građanstvo

Društveni angažman, odnosno korporativno građanstvo, oduvijek su bili sastavni dio našeg osjećaja odgovornosti koji imamo kao tvrtka. To je tradicija koja potječe još od našeg osnivača Fritza Henkela i koja je duboko ukorijenjena u našim korporativnim vrijednostima. Zajedno sa svojim zaposlenicima, umirovljenicima, kupcima i potrošačima, Henkel i zaklada Fritz Henkel Stiftung mogu podržati održive društvene projekte diljem svijeta. I tvrtka Henkel i zaklada podržavaju aktivnosti s područja društvenih potreba, obrazovanja i znanosti, tjelesne aktivnosti i zdravlja, umjetnosti i kulture te okoliša.

Društvena partnerstva: 

Kroz društvena partnerstva, podržavamo društvene inicijative i javne institucije u zajednicama diljem svijeta u kojima se nalaze Henkelove tvrtke.

Korporativno volontiranje: 

Podržavamo naše zaposlenike i umirovljene radnike u njihovom društvenom angažiranju kroz inicijativu „Utječite na sutrašnjicu“.

Hitna pomoć: 

Nakon prirodnih katastrofa, Henkel odgovara brzo i pragmatično, pružajući pomoć kroz našu zakladu Fritz Henkel Stiftung gdje god je to potrebno u svijetu.

Dodatne informacije