• Hrvatska | Promjena web stranice
  • Kontakt
  • Dodaj u Moja zbirka
  • Dijeli

Održivost

Kao predvodnici na području održivosti težimo stvaranju novih rješenja za održivi razvoj uz neprekidno oblikovanje naše poslovne odgovornosti i povećanje našeg gospodarskog uspjeha. Ta ambicija obuhvaća sve aktivnosti u čitavom lancu vrijednosti naše tvrtke.

Strategija

Naša strategija održivosti

Utrostručenje vrijednosti koju stvaramo kroz naše poslovne aktivnosti u odnosu na ekološki otisak naš je cilj za 2030. godinu.

Henkelova predanost vodstvu na području održivosti duboko je usađena u naše vrijednosti. Održavanje ravnoteže između gospodarskog uspjeha, zaštite okoliša i društvene odgovornosti već desetljećima čini osnovu naše organizacijske kulture. Ovaj se pristup primjenjuje na svaku poslovnu jedinicu i funkciju, a naših oko 53.000 zaposlenika diljem svijeta čvrsto su usvojili načela održivog razvoja u svakodnevnom radu te misle i djeluju u skladu s tim.

Održivost u Henkel Hrvatska

Iznimna predanost u Henkelovoj podružnici u Hrvatskoj

Tvrtka Henkel Croatia predana je vodstvu u održivosti kao i globalna tvrtka. Svakoga dana usredotočeni smo na održivost za održavanje ravnoteže između gospodarskog uspjeha, zaštite okoliša i društvene odgovornosti bez obzira na mjesto rada. Globalnu strategiju održivosti na lokalnoj razini aktiviramo u svim aktivnostima tvrtke unutar lanca održivosti, od proizvodnje do partnerstva s kupcima kako bismo podržali lokalne dobrotvorne organizacije i angažman zaposlenika.

Naša strategija održivosti: ostvariti više s manje

Za održavanje ovog vodstva u budućnosti razvili smo dugoročnu strategiju održivosti te postavili izravan, ali ambiciozan cilj za 2030. godinu: do tada bi svi Henkelovi proizvodi i procesi trebali biti trostruko učinkovitiji nego danas.

Ovaj je cilj usmjeren na jedan od središnjih izazova s kojim ćemo se suočiti u budućnosti: odjeljivanje rasta od potrošnje resursa. Umjesto toga želimo proizvesti veću vrijednost za naše kupce i potrošače, za zajednice u kojima djelujemo i za našu tvrtku uz istovremeno smanjenje našeg ekološkog otiska. Ostvariti više s manje ideja je koja je u središtu naše strategije održivosti koja vodi sve naše poslovne procese i aktivnosti.

Korporativno građanstvo

Društveni angažman, odnosno korporativno građanstvo, oduvijek su bili sastavni dio našeg osjećaja odgovornosti koji imamo kao tvrtka. To je tradicija koja potječe još od našeg osnivača Fritza Henkela i koja je duboko ukorijenjena u našim korporativnim vrijednostima. Zajedno sa svojim zaposlenicima, umirovljenicima, kupcima i potrošačima, Henkel i zaklada Fritz Henkel Stiftung mogu podržati održive društvene projekte diljem svijeta. I tvrtka Henkel i zaklada podržavaju aktivnosti s područja društvenih potreba, obrazovanja i znanosti, tjelesne aktivnosti i zdravlja, umjetnosti i kulture te okoliša.

Naša četiri stupa

Korporativno volontiranje: 

Podržavamo naše zaposlenike i umirovljene radnike u njihovom društvenom angažiranju kroz inicijativu „Utječite na sutrašnjicu“.

Društvena partnerstva: 

Kroz društvena partnerstva, podržavamo društvene inicijative i javne institucije u zajednicama diljem svjeta u kojima se nalaze Henkelove tvrtke.

Angažman brendova: 

Pored Henkelovog društvenog angažiranja na razini čitavog poduzeća, naši brendovi takođe su uključeni u partnerstva sa društvenim inicijativama i javnim institucijama diljem svjeta.

Hitna pomoć: 

Nakon prirodnih katastrofa, Henkel odgovara brzo i pragmatično, pružajući pomoć kroz našu zakladu Fritz Henkel Stiftung gdje god je to potrebno u svijetu.