Inovacija putem suradnje

Zajedno oblikujemo budućnost: ulažemo u razvojne tvrtke i oslanjamo se na otvorenu inovaciju novih ideja i partnerstava. Radeći s našom stalno rastućom mrežom, razvijamo digitalne poslovne modele i pionirska tehnološka rješenja.

Otvorenost je ključ uspješne inovacije. Ulažemo u mnogo više od našeg internog inovacijskog potencijala kako bismo olakšali razvoj obećavajućih inovacija u našim poslovnim sektorima. Oslanjamo se na otvorenu suradnju i otvorenu inovaciju – surađujući s vanjskim partnerima kao što su razvojne tvrtke ili drugi partneri iz našeg ekosustava kako bismo zajedno razvijali i poticali ideje, inspirirali jedni druge i pružali međusobnu podršku. Naši inkubatorski timovi i inovacijski centri pomažu nam u tome, uz našu stručnost u području rizičnog kapitala.

INICIJATIVE ZA OTVORENE INOVACIJE


Consumer

Tražimo aktivnu suradnju i partnerstvo s razvojnim tvrtkama u potrošačkom i industrijskom sektoru. Ključni čimbenik uspjeha je suradnja na ravnopravnoj osnovi: želimo spojiti najbolje od dva svijeta kako bismo stvorili situaciju od koje će obje strane imati koristi. Osim specifičnih projekata, Henkel dobiva važne informacije, svježe ideje i novi materijal za razmišljanje. S druge strane, razvojne tvrtke mogu dobiti pristup globalnim tržištima, poduzetničko znanje i iskustvo te priliku za ulaganje. Kako bismo ubrzali digitalne inovacije, razvili smo vlastite tvornice ideja. Također se oslanjamo na inovacijska središta kao centre za inovacije za našu digitalnu transformaciju.

Love Nature

Love Nature GmbH brine se za održive inovacije u Consumer Brands. Ova tvornica ideja je mjesto gdje se inovativni i ekološki prihvatljivi deterdženti za rublje i proizvodi za čišćenje razvijaju u suradnji s potrošačima, influencerima za održivost i stručnjacima za održivost. Njihov zajednički cilj je kontinuirani razvoj tržišta i pružanje novih poticaja održivosti putem inovacije. Na primjer, svi proizvodi Love Nature na biljnoj su bazi, mogu se ponovno puniti i svi nose oznaku EU Ecolabel.

KORPORATIVNI PROJEKTI


Consumer

Imate li dobru ideju? Kao dio naših korporativnih aktivnosti rizičnog kapitala, ulažemo u mlade, brzorastuće razvojne tvrtke s digitalnom ili tehnološkom stručnošću diljem svijeta. Ako njihov koncept odgovara Henkelu, početnici dobivaju ulaganje, pristup našoj mreži stručnjaka i koristi od našeg dugogodišnjeg iskustva u našim osnovnim globalnim poslovima. Henkel ima dva odjela za poduzetništvo koji djeluju kao veza između Henkela i vanjskih inovatora: Henkel Tech Ventures i Henkel dx Ventures.

Henkel Tech Ventures

Henkel Tech Ventures je korporativni odjel Henkelovog sektora Ljepila i tehnologije te posebno ulaže u razvojne tvrtke koje nude znanstvena rješenja  za materijale ili inovativne digitalne poslovne modele. Na primjer, Henkel Tech Ventures investirao je u tvrtke koje rade na senzorskoj tehnologiji za proizvodnju i u sektor za 3D ispis.

Henkel dx Ventures

Henkel dx Ventures je odjel za poduzetništvo tvrtke Henkel dx koja ulaže u digitalne poslovne modele kao što su platforme za izravni kontakt s potrošačima u sektoru za e-trgovinu. Surađujući s razvojnim tvrtkama, stručnjacima za istraživanje tržišta, tehnološkim divovima i potrošačima, stvaramo inovacije s fokusom na pakiranu  robu široke potrošnje (CPG).