Inovacija putem suradnje

Zajedno oblikujemo budućnost: ulažemo u razvojne tvrtke i oslanjamo se na otvorenu inovaciju novih ideja i partnerstava. Radeći s našom stalno rastućom mrežom, razvijamo digitalne poslovne modele i pionirska tehnološka rješenja.

Otvorenost je ključ uspješne inovacije. Ulažemo u mnogo više od našeg internog inovacijskog potencijala kako bismo olakšali razvoj obećavajućih inovacija u našim poslovnim sektorima. Oslanjamo se na otvorenu suradnju i otvorenu inovaciju – surađujući s vanjskim partnerima kao što su razvojna društva ili drugi partneri iz našeg ekosustava kako bismo zajedno razvijali i poticali ideje, inspirirali jedni druge i pružali međusobnu podršku. Naši inkubatorski timovi i središta za tehničku i digitalnu inovaciju pomažu nam u tome, uz našu stručnost u području rizičnog kapitala.

INICIJATIVE ZA OTVORENE INOVACIJE


Consumer

Tražimo aktivnu suradnju i partnerstvo s razvojnim društvima u potrošačkom i industrijskom sektoru. Ključni je čimbenik uspjeha suradnja na ravnopravnoj osnovi: želimo spojiti najbolje od dva svijeta kako bismo stvorili situaciju od koje će obje strane imati koristi. Osim specifičnih projekata, Henkel dobiva važne informacije, svježe ideje i novi materijal za razmišljanje. S druge strane, razvojna društva mogu dobiti pristup globalnim tržištima, poduzetničko znanje i iskustvo te priliku za ulaganje. Kako bismo ubrzali digitalne inovacije, razvili smo vlastite tvornice ideja. Također se oslanjamo na središta za tehničku i digitalnu inovaciju kao centre za inovacije za našu digitalnu transformaciju.

KORPORATIVNI PROJEKTI


Consumer

Imate li dobru ideju? Kao dio naših korporativnih aktivnosti rizičnog kapitala, ulažemo u mlade, brzorastuće razvojne tvrtke s digitalnom ili tehnološkom stručnošću diljem svijeta. Ako njihov koncept odgovara Henkelu, početnici dobivaju ulaganje, pristup našoj mreži stručnjaka i koristi od našeg dugogodišnjeg iskustva u našim osnovnim globalnim poslovima. Henkel ima dva odjela za poduzetništvo koji djeluju kao veza između Henkela i vanjskih inovatora: Henkel Tech Ventures i Henkel dx Ventures.

Henkel Tech Ventures

Henkel Tech Ventures je korporativni odjel Henkelovog sektora Ljepila i tehnologije te posebno ulaže u razvojne tvrtke koje nude znanstvena rješenja  za materijale ili inovativne digitalne poslovne modele. Na primjer, Henkel Tech Ventures investirao je u tvrtke koje rade na senzorskoj tehnologiji za proizvodnju i u sektor za 3D ispis.

Henkel dx Ventures

Henkel dx Ventures je odjel za poduzetništvo tvrtke Henkel dx koja ulaže u digitalne poslovne modele kao što su platforme za izravni kontakt s potrošačima u sektoru za e-trgovinu. Surađujući s razvojnim tvrtkama, stručnjacima za istraživanje tržišta, tehnološkim divovima i potrošačima, stvaramo inovacije s fokusom na pakiranu  robu široke potrošnje (CPG).