Henkelov logotip na krovu u Diseldorfu.

Tvrtka

Henkel posluje globalno uz vodeće novacijama, brendove i tehnologije u tri poslovna područja: Adhesive Technologies (Ljepila i tehnologije), Beauty Care i Laundry & Home Care (Sredstva za pranje i čišćenje u domaćinstvu).

Strateški okvir

Strateški okvir

Naš nas strateški okvir vodi u oblikovanju budućnosti.

Organizacijska kultura

Organizacijska kultura

„Pioneers at heart for the good of generations” naša je svrha i predanost koja ujedinjava sve nas u Henkelu.

Društvo Henkel djeluje na svjetskoj razini uz dobro uravnotežen i raznolik asortiman. Zahvaljujući snažnim brendovima, inovacijama i tehnologijama, društvo zauzima vodeći položaj u trima poslovnim jedinicama u industrijskom i potrošačkom poslovanju. Henkelova poslovna jedinica Adhesive Technologie (Ljepila i tehnologije) svjetski je predvodnik na tržištu ljepila – u svim industrijskim segmentima diljem svijeta. U poslovnim jedinicama Beauty Care te Laundry & Home Care (Sredstva za pranje i čišćenje u domaćinstvu), Henkel zauzima vodeći položaj na brojnim tržištima i kategorijama diljem svijeta. Od svojeg osnutka 1876. godine Henkel broji više od 140 godina uspjeha. U 2021. godini, Henkel je prijavio prihode od prodaje u iznosu od 20 milijarde eura i operativnu dobit od 2,7 milijardi eura. (prilagođeno za jednokratne dobitke/troškove i troškove restrukturiranja). Društvo Henkel zapošljava više od 52 000 ljudi diljem svijeta – strastven i iznimno raznolik tim, ujedinjen snažnom organizacijskom kulturom, zajedničkom svrhom i dijeljenim vrijednostima. Kao priznati predvodnik u području održivosti, Henkel zauzima najviši položaj na mnogim međunarodnim pokazateljima i ljestvicama. Henkelove povlaštene dionice upisane su u njemački burzovni indeks DAX.

Henkel Croatia
Henkel Hrvatska je zaslužan za mnoge proizvode označene robnom markom koje redovito upotrebljavate, kao što su Persil, Schwarzkopf i Loctite. U Hrvatskoj poslujemo u sklopu sva tri Henkelova strateška poslovna područja: Adhesive Technologies (Ljepila i tehnologije), Beauty Care i Laundry & Home Care (Sredstva za pranje i čišćenje u domaćinstvu).

Henkel Croatia D.O.O.

Budmanijeva 1

10000 Zagreb   

      

Telefon: +385-1-6008-222

e-mail: henkel.croatia@henkel.com

Raznolikost i uključivanje

U Henkelu promičemo holistički pristup raznolikosti i uključivanja. Raznolikost naših zaposlenika, odakle dolaze, njihova iskustva, talenti, znanje, kreativnost i uvažavanje svih njihovih individualnih razlika temelj su naše konkurentske prednosti. Kao tvrtka koja posluje globalno, Henkel zapošljava pripadnike 120 nacija u više od 80 zemalja. Približno 85 posto naših zaposlenika radi izvan Njemačke, a više od pola na tržištima u nastajanju. Vjerujemo da su kultura raznolikosti i uključivanja tvrtke ključni pokretači kreativnosti, inovacija i izuma. Naša sposobnost postizanja izvrsnih rezultata potpomognuta je te ovisi o našoj sposobnosti da uklopimo raznolikost i uključivanje u našu organizacijsku kulturu i način poslovanja.

Snažno smo predani stvaranju timova koji udovoljavaju potrebama tržišta na kojima poslujemo i klijentima s kojima surađujemo, a koji imaju širok spektar kulturnog podrijetla, vještina i znanja. Uvjereni smo da raznoliki timovi potiču inovacije i nove načine rješavanja problema; a istodobno im je potrebna inkluzivna kultura i vodstvo koje će im pomoći da budu najbolji u svojoj funkciji.