Partneri i dobavljači

Intenzivna suradnja s partnerima i dobavljačima cijelim lancem vrijednosti konkurentska je prednost za Henkel.

Pružanje inovativnih proizvoda i promicanje održivosti dva su bitna sastavna dijela naše strategije, a naši partneri i dobavljači imaju ključnu ulogu u oba. U potrazi za novim idejama i nastojanju da ih uspješno iskoristimo, neprekidno gledamo izvan neposrednih granica naše tvrtke i tražimo strateška partnerstva sa širokim rasponom ciljnih skupina.

Henkel trenutačno ima dobavljače i druge poslovne partnere iz oko 130 zemalja. Više od 70 % naše nabave dolazi iz zemalja koje su članice Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD). Međutim, sve više otvaramo nova tržišta nabave i u zemljama koje nisu članice OECD-a. Bez obzira od kuda dobavljač ili poslovni partner dolazi, od svih očekujemo da se ponašaju na način koji je u skladu s našom korporativnom etikom i vrijednostima. To znači da pred dobavljače iz svih zemalja stavljamo iste stroge zahtjeve. Oni primjerice uključuju dobavljačevu učinkovitost u smislu održivosti.

Partneri

Henkelov je cilj razviti različite vrste strateških partnerstva s odabranim partnerima kako bi potaknuli naše inovativno poslovanje. Razvijamo dodatni potencijal za rast širenjem strateških partnerstva.

„Otvorena inovacija” bitna je stavka u našoj strategiji istraživanja i razvoja. Mi u potpunosti iskorištavamo našu globalnu istraživačku i razvojnu mrežu, a uključivanje vanjskih partnera poput sveučilišta, istraživačkih instituta, dobavljača i kupaca u naš postupak inovacije od velike je važnosti za razvoj brojnih naših proizvoda. Naročito je bitno uključivanje naših kupaca, koje ne služi samo kao izvor novih ideja i smjernica, nego i kao pokretač za brže istraživanje i razvoj projekata.

Dobavljači

Mi surađujemo blisko s našim dobavljačima i održavamo visoke standarde kvalitete, učinkovitosti, odgovornosti i održivosti.

Naša Globalna nabava osigurava visoku kvalitetu i isplativost koje dovode do najboljih proizvoda u svojoj klasi za naše kupce. Za dugoročne poslovne odnose biramo dobavljače koji nude najveći potencijal u smislu inovacije i optimizacije troškova proizvodnje i logistike.