Program ambasadora održivosti

1_Sustainability_Week_eciRGBv2

Motiviranje naših ambasadora da daju svoj doprinos

Henkelovi ambasadori održivosti potiču se da posećuju škole kako bi podučili djecu o održivim načinima ponašanja kod kuće. Ovo omogućava mlađim generacijama da razumiju kako učinkovito koristiti resurse od rane dobi. U isto vrijeme, djeca pojačavaju efekat tako što dijele svoje znanje i entuzijazam na ljude oko sebe. Do kraja 2020. godine dosegnuli oko 175.000 učenika u 54 zemlje.

Također nastojimo promicati zdraviji stil života i povećati svijest o proizvodnji otpada i potrošnji vode i energije na našim proizvodnim lokacijama. Jedan od elemenata ove namjere je inicijativa „Vaš i naš put do održivosti“, pokrenuta 2014. godine. Ona potiče zaposlenike da prakticiraju održivost u svom svakodnevnom radu, primjerice izbjegavanjem nepotrebnog tiska, gašenja svjetla ili zdravije ishrane.

Kupci koje dosežemo našim robnim markama i tehnologijama važna su ciljna skupina. Naša inicijativa „Reci Da! budućnosti“, primjerice, osigurava obuku za Henkelovo prodajno osoblje diljem svijeta u područjima održivosti vezanih uz prodaju, koja doseže izvan sadržaja programa ambasadora održivosti. Zatim primjenjuju to znanje na zajedničke projekte s našim trgovinskim partnerima – na primjer u logistici ili promicanjem održivih odluka o nabavi.


In September 2018, Henkel employees visited three local schools in South Africa and provided information about sustainability to around 730 children.

U rujnu 2018. godine zaposlenici Henkela posjetili su tri lokalne škole u Južnoj Africi i predstavili informacije o održivosti za oko 730 učenika.


Learning by playing - elementary school children are taught how to handle our planet's resources responsibly. An Xintong and Gan Jiayu are proud of what they've learned at a holiday school in Shanghai, China.

Naučite kroz igru - učenici osnovne škole uče kako odgovorno upravljati resursima našeg planeta. Xintong i Gan Jiayu su ponosni na ono što su naučili na ljetnoj školi u Shangai-u, Kina.


Henkel’s Sustainability Ambassadors visit schools to teach children how to use resources efficiently, like here in Kápolnásnyék, Hungary.

Henkelovi ambasadori održivosti posjećuju škole kako bi djecu podučili da učinkovito koriste resurse u Kapolnasnyeku u Mađarskoj.


Through school visits Henkel’s Sustainability Ambassadors are engaged to inspire kids for sustainability topics, like here in Indonesia.

Kroz školski program održivosti održivosti koji provode Henkelovi zaposlenici, djeca u osnovnim školama naučila su kako smanjiti potrošnju energije, vode i otpad u kuhinji, kupaonici i dnevnoj sobi.

Osim postojećih programa, našim zaposlenicima želimo ponuditi mogućnost sudjelovanja u volonterskim projektima i doprinos zajednicama u kojima poslujemo. To su „građevinska putovanja“, u kojima naši zaposlenici pomažu u izgradnji domova za više obitelji za one kojima je to najpotrebnije. Henkel podržava ovu vrstu angažmana kroz donacije u naturi, kao što su građevinski materijali. Henkel je također vodeći partner programa Teach First, koji podržava aktivno angažiranje diplomiranih studenata i budućih lidera. Radeći kao asistenti, ti mladi ljudi pomažu školama i učenicima u socijalno ugroženim zajednicama.