Tržišta

Rješenja iz Henkela mogu se pronaći u brojnim predmetima koje susrećemo u svakodnevnom životu: automobilima, knjigama i časopisima, računalima, avionima, hladnjacima, mobitelima, namještaju, tekstilu, pakiranjima i brojnim drugim. Saznajte više o tržištima na kojima djelujemo.

Dodatne informacije dostupne su na engleskom jeziku na stranici henkel-adhesives.com.

Kućanstvo, škola i ured & Uradi sam

Već dulje od 75 godina, ime Henkel označava inovativnost, vodeću kvalitetu i najviši stupanj stručnosti na području ljepila za kućnu primjenu (“uradi sam”).

Henkelove vodeće robne marke mogu se pronaći diljem svijeta, poznate su i ljudi u njih imaju povjerenje. Svi naši proizvodi i robne marke dijele istu nit vodilju: Henkel čini život lakšim.

Obrt i graditeljstvo

Henkel ljepila nude vrlo inovativan asortiman robnih marki za obrt, posebno osmišljenih kako bi zadovoljiili profesionalne potrebe.

Od 1876. godine, Henkel najbolje zadovoljava potrebe kupaca kroz naprednu tehnologiju i partnerske odnose. Samo kliknite na lijevu stranu izbornika na vrstu usluge koja Vam je potrebna i mi ćemo Vas uputiti na stranicu specijaliziranu za takve zadatke.

Također sa zadovoljstvom možemo reći da Henkelovi proizvodi udovoljavaju strogim ekološkim propisima.

Automobilska i transportna industrija

Henkel je ključni partner i pružatelj rješenja na području konstrukcije, razvoja, proizvodnje i održavanja automobila i vozila, zrakoplova te sustava prijevoza.

Henkelova ljepila i brtvila visoke učinkovitosti pružaju mnoge mogućnosti za konstrukciju i izgradnju naprednih, lakih struktura te omogućavaju ostvarivanje naizgled proturječnih ciljeva poput veće brzine vozila i niže potrošnje goriva.

Zahvaljujući ranom uključivanju u procese konstrukcije i razvoja kod svojih klijenata, Henkel pruža rješenja po mjeri za tržišne izazove i potrebe, te klijentima omogućava postizanje prednosti nad konkurentima kao i ekološki prihvatljive te ekonomične procese.

Građenje i namještaj

Danas, više nego ikada, konkurentnost proizvođača i njihovih dobavljača ovisi o korištenju najmodernijih proizvodnih procesa.

No, ne zaslužuju jedino ljepila svu pažnju. Najbolja moguća koordinacija među proizvodima, procesima i uslugama omogućuje dostizanje  veće kvalitete, produktivnosti i ekonomske učinkovitosti. Kako ovo ostvariti u praksi najbolje vam može pokazati Henkel sa svojim ljepilima i tehnologijama.

Elektronika

U iznimno dinamičnoj elektroničkoj industriji sofisticiranost proizvoda i proizvodne tehnike brzo se razvijaju. Zbog toga se toliko vrhunskih tvrtki za proizvodnju poluvodiča i elektroničkih sklopova oslanja na Henkel za isporuku provjerenih, pouzdanih i kompatibilnih materijala koji su im potrebni da bi zadržale konkurentnost.

Henkel je vodeći i najnapredniji svjetski dobavljač materijala korištenih za ambalažu poluvodiča, sklopove tiskanih pločica (PCB-a) i napredna rješenja za lemljenje. Od razine pločica i ploča do završnog sklopa, Henkelov jedinstveni položaj omogućava isporuku vrhunskih materijala, stručnost pri procesima i potpuna rješenja na svim razinama kako bi se osigurala elektronička industrija budućnosti.

Raspon Henkelova proizvodnog asortimana nudi isplativa rješenja za svaki izazov prilikom proizvodnje, uključujući ljepljive paste i folije, sredstva za enkapsulaciju, materijale za zaslone, tinte i premaze, popune i materijale za upravljanje toplinom.

Energetika i komunalne usluge

Henkel nudi superiorna ljepila, materijale za enkapsulaciju i premaze za veliki broj primjena u industrijama povezanim s energetikom i komunalnim uslugama.

S opširnim portfeljem poduprtim desetljećima iskustva i tehničkom podrškom našeg profesionalnog tima, ne iznenađuje što je Henkel globalni predvodnik i preferirani dobavljač brojnih najvećih svjetskih proizvođača. Zahvaljujući stručnosti i proizvodima namijenjenima industrijskoj proizvodnji, kao i održavanju postrojenja, Henkel je u mogućnosti ponuditi potpuni paket rješenja.

Proizvodnja

Bez obzira na industriju, ljepila u Henkelu osmišljena su za rješavanje problema, pružaju dosljednu, pouzdanu učinkovitost i nadilaze očekivanja klijenata.

Od ljepila koja smanjuju buku i vibracije u uređajima do sredstava za osiguranje vijaka i brtvila koja sprječavaju skupa istjecanja tekućine iz sustava za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju, tvrtka Henkel jedan je izvor za sva rješenja koja optimiraju proizvodnju proizvodnog programa.

Industrijsko održavanje i popravak

Proaktivni proizvodi i procesi koji smanjuju vaše troškove održavanja
Kada se pomični dijelovi ne pomiču, to može podrazumijevati skupi prekid rada i skupe zamjenske dijelove i strojeve.

Proces preventivnog održavanja brendom Loctite podupiru rješenja svjetskog broja jedan na području proizvođača ljepila. To je učinkovit način izbjegavanja neispravnosti opreme i produljenja vijeka vaše tehnološke opreme.

Medicina

Henkelovi inženjeri, stručnjaci i kemičari zaduženi za primjenu medicinskih elektroničkih proizvoda i lijekova svjesni su toga da je dizajn vašeg proizvoda jedinstven te da takav mora biti i vaš materijal iz Henkela.

Henkelova tehnička stručnost, niskorizično partnerstvo, načelo inovativnosti, globalna infrastruktura podrške i ugled glavnog proizvođača vodećih materijala na tržištu osiguravaju daljnji napredak u dizajnu medicinskih proizvoda.

Pružamo vam cjelovit asortiman termotaljivih solventnih akrila na bazi vode za medicinske trake, kao i UV akrilna ljepila koja pružaju izvrsno prianjanje, a pritom su nježna za kožu, sidrišta za različite nosače koji se upotrebljavaju u medicinskim primjenama i dobru prozračnost.

U Henkelu je dobro poznato da su kvaliteta i dosljednost iznimno važne u farmaceutskoj industriji, ulijevajući povjerenje u osobe koje razvijaju sustave za primjenu, osobe koje stavljaju lijek na tržište i pacijenta na kojeg se flaster lijepi te unoseći lijek kako je to predviđeno. Imamo iskustvo, sredstva i stručnost da bi vaša primjena za unos preko kože bila uspješna.

Za industriju medicinskih elektroničkih uređaja Henkel pruža visoku pouzdanost, dokazana rješenja za sklapanje, npr. električki vodljivih tinti i lijepila, enkapsulacije, popuna, lemljenja i materijala u slojevima. Ta rješenja primjenjuju se u sklapanju uređaja za kardiološku i neurološku stimulaciju, senzorima za detekciju vlage, elektrodama za EKG i TENS.

Obrada metala

Henkel objedinjuje vrhunske proizvode za obradu metala i sustave primjene te vrhunsku tehnološku podršku, čime svojim kupcima omogućava najveću moguću produktivnost uz istovremeno smanjenje troškova.

Više od pedeset godina Henkel je vodeći dobavljač vrhunskih proizvoda za obradu metala, sustava primjene i stručne podrške. Kupcima omogućavamo da postignu maksimalnu produktivnost uz ekološki prihvatljive i ekonomične postupke. Naš širok proizvodni asortiman obuhvaća valjačka ulja, emulzije za obradu metala, sredstva za čišćenje, sredstva za predobradu i pasivizatore koji se
koriste u mnogim granama industrije, uključujući proizvodnju ambalaže hrane i pića, proizvodnju čelika te automobilsku industriju. 

Ambalaža i papir

Ambalaža je iznimno važna tvrtkama za proizvodnju hrane i robe široke potrošnje. Osim što osigurava trajnost i čvrstoću potrebnu za zaštitu i transport, postala je sastavni dio marketinga na policama. Henkel igra ključnu ulogu na oba područja, od ljepila koja se upotrebljavaju za proizvodnju ambalaže do premaza zahvaljujući kojima se ona ističe na krcatoj polici u trgovini.

Od uvođenja brendiranih proizvoda i pojave samoposlužnih supermarketa, industrija za ambalažu sve je uspješnija. Tehnologije koje se upotrebljavaju u okviru te industrije stalno se mijenjaju i razvijaju, a u tom postupku Henkel igra ključnu ulogu. Dakako, suvremene ambalaže proizvoda imaju dvojnu funkciju: zaštititi sadržaj i prodati proizvod. Henkelovi stručnjaci za ljepila smišljaju rješenja koja ideje dizajnera ambalaže pretvaraju u pakiranja koja se mogu proizvesti.