• Hrvatska | Promjena web stranice
  • Kontakt
  • Dodaj u Moja zbirka
  • Dijeli

Postanite pozitivan utjecaj na klimu

Emisije ugljičnog dioksida i drugih stakleničkih plinova odgovorne su za klimatske promjene i globalno zagrijevanje. Ograničenje ovih emisija je jedan od najvećih izazova sa kojim se čovečanstvo ikada suočilo. 

Pomaganje kupcima i korisnicima da smanje emisije CO2 

Kako bi potaknuli potrošače na pranje rublja na ekološki prihvatljiv način, poslovna jedinica Sredstva za pranje i čišćenje u domaćinstvu tvrtke Henkel kreirao je specijalni logo sa sloganom „budite održivi – perite hladnom vodom“. Logo se stavlja na pakovanje naših deterdženata za pranje rublja i ima za cilj potaknuti korisnike da uštede struju prilikom pranja rublja.

Poslovna jedinica Beauty Care je pokrenula inicijativu „BeSmarter“ (Budite pametniji). U početku inicijativa je bila posebno usmjerena na vodu kao resurs. Zato je cilj stvoriti svijest kod korisnika o odgovornoj uporabi vode kao važnog resursa. Korištenje manjih količina tople vode također smanjuje emisije CO2.

Henkel Bonderite Tectalis i Proces u dva koraka omogućuju našim potrošačima da dizajniraju karoserije automobila od više vrsta metala, koje kombiniraju čelik i aluminij. Kao rezultat, ta rješenja poslovne jedinice Henkel Ljepila i tehnologije omogućuju proizvođačima automobila da koriste manje čelika i više aluminija. Lakše karoserije automobila pomažu povećati učinkovitost potrošnje goriva i time smanjuju CO2 emisije automobila.


Velika razlika

Postići pozitivan utjecaj na klimu može zvučati kao samo fina fraza, ali u pitanju je pristup koji može doprinijeti ograničavanju klimatskih promjena na samo 2 stupnja do 2050. godine. Radi ostvarenja ovog cilja, Henkel namjerava napraviti veliku razliku u ekološkoj održivosti. Ovu predanost smo realizovali prihvatanjem izazova navedenih u Pariškom sporazumu o klimatskim promjenama kao prilike da budem kreativni – i razvijamo inovativna rješenja koja štite budućnost našeg planeta.