Ivanov karijerni put

Što je jedinstveno kod Henkela? 
Henkel vam daje priliku za oblikovanje svoje karijere. Moja najveća profesionalna ambicija je bila izgraditi internacionalnu karijeru, tako da sam bio prilično uzbuđen kada sam se pridružio Henkelu zbog brojnih prilika koje su to omogućile stvarnim. Ako ste u poziciji pokrenuti svoju karijeru, Henkel će vam pužiti svu moguću podršku da postanete profesionalac kakav želite biti. 

Unutar Henkela ste istražili pet različitih zemalja. Kako vas je Henkel podržao u razvoju karijere? 
Henkel ima fantastičan razvojni ekosustav koji se sastoji od voditelja, mentora i zaista kolaborativnih kolega. Imate pristup opsežnim obukama i mnoštvu prilika za učenjem na poslu. Ove odlične transformacijske razvojne alternative su me podržavale tijekom svakog internacionalnog zadatka. Ne mogu se sjetiti niti jednog trenutka u kojem nisam imao izvanrednu podršku kompanije.

Koja je najveća razlika između Europe i Latinske Amerike kada su u pitanju Ljudski resursi? 
Teško je izdvojiti samo jednu! Postoji nekoliko razlika, a neke su zaista smiješne! Imam mnoštvo priča o različitim vremenima u kojima sam se morao nositi s kulturološkim razlikama u ulozi HR-a. 
Svaki put sam usput naučio neke vrlo zanimljive prakse, propise, politike i općenito načine vođenja HR-a. Nadalje, također sam imao priliku razmijeniti prakse unutar svoje regije. Općenito mogu reći da je najzanimljivije što sam naučio bila razlika u razmišljanju o temama kao što su stabilnost na poslu, timski rad, ravnoteža poslovnog i privatnog života i produktivnost

Koji korak je najviše utjecao na  vaš vlastiti razvoj?  
Kada imate internacionalnu karijeru, svaki zadatak dosta utječe na vas. Suočavanje s novom okolinom, jezikom, kulturom i drugačijim ljudima potpuno vas izbacuje iz komfort zone. Sve vam to daje priliku da pokažete svoju fleksibilnost I prilagodljivost i potpuno vas obogaćuje. Kada bih morao odabrati iskustvo koje me najviše naučilo o sebi, to bi svakako bio moj boravak i rad u Njemačkoj!