Julianin karijerni put

Koji korak je najviše utjecao na  vaš vlastiti razvoj?  
To bi definitivno bilo preseljenje u Kinu! Prilagoditi se kako biste postali uspješni u potpuno drugačijem kulturnom kontekstu – s osobnog i profesionalnog stajališta to je vrlo izazovno, ali istovremeno iznimno korisno. To mi je proširilo vidike, obogatilo moj način razmišljanja i naučilo me menadžirati u različitim kulturama, što je važna vještina koju trebate imati kada radite u multikulturalnoj, globalnoj kompaniji poput Henkela.  Sa private strane, preslila sam se sama u Kinu, ali sam se vratila obogaćena novim prijateljstvima!  

Unutar Henkel,a radili ste u tri različite regije i dvije poslovne jedinice. Kako vas je Henkel podržao u razvoju karijere? 
Henkel je podržao moj razvoj karijere na nekoliko različitih fronti. Primjerice, kroz sjajnu edukciju koja je poboljšala moje kompetencije i vještine. Također sam profitirala od službenih mentorskih programa koji su mi iznimno pomogli u razvoju mog načina vođenja. Kako sam oduvijek izražavala interes za preseljenjem na različita područja unutar Henkela, moji nadređeni su uvijek podržavali moje ambicije pružajući mi nove prilike. U konačnici, Henkel mi je iz perspektive HR-a osigurao da svi moji prijelazi budu što lakši.

Kako zagovarate raznolikost spolova unutar područja u kojem naizgled dominiraju muškarci kao što je primjerice  Automobilska industrija/Ljepila?
Postoji nekoliko stvari koje radim kako bih ohrabrila što više žena da napreduju unutar poslovne jedinice Adhesives Technologies. Prije svega, nastojim biti saveznik ženskim talentima iz različitih odjela u Henkelu tako što ih mentoriram. Uz to, redovito doprinosim razvoju našeg programa za raznolikost i uključenost. Također koristim svoju profesionalnu mrežu kako bih privukla eksterne ženske talente u našu kompaniju te sam aktivna sam u različitim industrijskim udrugama koje se fokusiraju na promicanje raznolikosti i uključenosti.

Što je jedinstveno kod Henkela? 
Teško je odgovoriti na to pitanje jer ima zaista mnogo sjajnih stvari u Henkelu. Za mene je to čarobna mješavina naše jake kompanijske kulture koja se uklapa u moje vrijednosti, fantastičnih ljude koji ovdje rade – u Henkelu ćete osjetiti pravi timski duh – i raznolikost našeg poslovanja koja otvara bezbroj mogućnosti za vlastiti razvoj.