Henkel Prijava i selekcija

Imate pitanja koja se odnose na proces prijave u Henkel? Ovdje možete pronaći odgovore! Tijekom našeg procesa prijave i selekcije koristimo standardizirane kriterije – objektivne i poštene. 

Razni portreti zaposlenika Henkela okupljeni u kolažu

Tražimo osobe koji su izvrsni u sljedećim područjima:

Tražimo zaposlenike koji dijele našu viziju i naše vrijednosti. Posebice tražimo osobe koje su izvrsne u sljedećim područjima:

 • Inicijativa i težnja ka uspjehu
 • Odlučnost i preuzimanje rizika
 • Poticanje promjena i inovacija
 • Perspektivnost i procjenjivanje  
 • Uvjerljivost i utjecajnost 
 • Obuka i razvoj ljudi (za odgovorne poslove)  

Vaša prijava u Henkelu

Želimo donositi ozbiljne, ali brze odluke te zbog toga nudimo isključivo mogućnost online prijava. Online prijave pružaju mnoge prednosti i ubrzavaju cijeli postupak.


Naši zaposlenici svojim individualnim uspjehom doprinose uspjehu kompanije. Cijenimo know-how i potičemo kompetentan radni pristup. Tražimo zaposlenike koji inspiriraju svojim talentom i strašću. Zvuči li vam ovo poput vas? Prijavite se i upoznajmo se tijekom procesa prijave i selekcije. Otvoreni smo odgovoriti na sva vaša pitanja i želimo imati otvorenu komunikaciju na ravnopravnoj osnovi. Kako bismo vas što prije upoznali, trenutno primamo samo online prijave. Pročitajte više o koracima koje je potrebno poduzeti. 

YouTube Thumbnail How to apply at Henkel: A step-by-step guide (Thumbnail)

Za početnike, profesionalnce i stručnjake: Prijava za dugoročnu poziciju

Prijavite se

Rezultat u Henkelu

Želimo da znate što možete očekivati i kako možete postići rezultat svojom prijavom. Iz tog razloga za vas smo pripremili nekoliko savjeta te naveli što je poželjno u prijavi , a što nije.

Pišite o značajnim fazama svog života/karijere u svom životopisu, sa dodatnim točkama. Tako možete predstaviti svoje radno iskustvo, područja djelovanja i odgovornosti. Vodite se pravilom: životopis treba sadržavati najviše dvije stranice. Uštedite prostor sa kritičkom procjenom informacija o sebi koje želite predstaviti. 
Dodatna treća stranica s daljnjim osobnim podacima nije potrebna. Možete uključiti i naslovnu stranicu sa vašim imenom, adresom te fotografijom.

Određene informacije nije potrebno navesti, poput profesije vaših roditelja ili religije. 
Referirajte se na prethodna pripravništva i kraće poslove jedino ako su poveznica sa poslom na koje se prijavljujete. 

Nema strukture
Strukturirajte svoj životopis. Prezentirajte svoju profesionalnu karijeru jasno i bez ikakvih praznina. Provjerite ispunjavaju li dodatni poslovi i dodatne kvalifikacije zahtjeve za posao.

Nema značaja
Osim strukture, bitno je da životopis ima određeni značaj. Objasnite pojedinačne dijelove svoje profesionalne karijere s nekoliko točaka koje objašnjavaju vaše zadatke i odgovornosti. Često, osobito u inozemstvu, naziv radnog mjesta ne objašnjava najjasnije područje djelovanja.  

Uveličavanje ili laganje
Usmjerenost na zahtjevan opis posla ne znači da biste trebali pretjerivati ili čak lagati. To će se svakako otkriti, a u najgorem slučaju to je i kazneno djelo. 

Loša prezentacija
Strukturirajte svoj životopis i jasno predstavite svoje kompetencije. Nemojte ga napisati na više od dvije stranice te odaberite čitljiv stil i veličinu slova 11. 

Previše detalja
Važno je navesti vašu razinu edukacije. No, nije potrebno navesti detalje o roditeljima, braći i sestrama ili vašoj nacionalnosti. Također, informacije o članstvu u političkim strankama ili priznanjima nisu poželjna.

Fotografija na prijavi za posao služi vam za prvi dojam. Ako se želite predstaviti kao  otvorena osoba i profesionalac, fotografije snimljene na vašem odmoru ili u foto-kabini nisu poželjne. Slika na prijavi također ne bi trebala biti starija od dvije godine. 

U idealnom slučaju, fotografija na prijavi odražava vaš karakter i pokazuje vašu karizmu i osobnost. Ako znate što želite reći o sebi, možete koristiti svoju odjeću, govor tijela i opću estetiku kao potporu svojoj prijavi.

Važno je odabrati odjeću koja odgovara vašoj profesiji i u kojoj se osjećate ugodno. Slobodno možete odabrati format slike te detalje. Idealna veličina slike je 6 x 4,5 cm. Izbjegavajte fotografije cijelog tijela i prevelike slike. 

Savjeti za prijavu

Profitirajte točnošću 
Molimo vas da pažljivo kreirate dokumente i pripazite na gramatičke greške.

Budite pouzdani
Koristite ozbiljniju mail adresu za prijavu, primjerice u formatu ime.prezime@provider.com. 

Naslov prijave je važan
Uvijek se referirajte na referentni broj i ime pozicije. 

Uzmite u obzir veličinu dokumenta kojeg ćete učitati. 
Na našem portalu za posao možete učitati datoteke veličine do 5 MB. Obavezno prilagodite veličinu svojih dokumenata smanjenjem rezolucije. 

Organizirajte se
Molimo vas spojite sve dokumente u jedan PDF dokument sljedećim redoslijedom: motivacijsko pismo, životopis i dodatni dokumenti (reference, diplome i certifikati). 

Predanost se isplati
Napišite i dizajnirajte svoje motivacijsko pismo na vama jedinstven način. Iskusni HR djelatnici mogu lako otkriti kopirane, standardne fraze. 

Pregledajte sve, zatim šaljite 
Prije slanja pažljivo provjerite svoju online prijavu i dokumente.
 

Javljanje na telefon u svakoj situaciji 
Odaberite mirno okruženje. Ako ste u tom trenutku na putu, nazovite povratno kasnije. 

Prekidanje druge osobe na telefonu  
Nemojte prekidati i uvijek poštujte drugu osobu te joj dopustite da završi svoje rečenice. 

Prebrzo pričanje
Uzmite si vremena da govorite jasno i glasno, čak i ako ste nervozni.

Nepoznavanje svojih dokumenata 
Očekuje se da imate dobar pregled dokumenata iz prijave i izjava koje ste naveli u svojoj prijavi. 

Ne postavljanje pitanja
Postavite pitanje te pokažite interes.

Organizirajte se

 • Potvrditi termin?
 • Odabrati i pripremiti odjeću?
 • Krenuti malo ranije? 
 • Zapisano ime kontakt osobe? 
 • Zapisan telefonski broj kontakt osobe? 

Pripremite sadržaj

 • Poznavanje dokumenata iz prijave? 
 • Prikupljene informacije o kompaniji? 
 • Poznavanje vlastitih prednosti i slabosti?
 • Pitanja za postavljanje?
 • Zabilježena pitanja za postavljanje?

Budite uvjerljivi na razgovoru

 • Imajte poštovanja i budite samouvjereni!
 • Otvoren govor tijela!  
 • Pričajte jasno i glasno!  
 • Slušajte pažljivo! Spriječite monolog! 
 • Ne prekidajte svog partnera na razgovoru!

Dodatne informacije

Naša FAQ bi vam mogla pomoći za ostala pitanja. Molimo vas da se prijavite isključivo putem našeg online portala za posao. Pronaći ćete sva aktualne slobodna radna mjesta i ponudu poslova diljem svijeta. Imate li još pitanja? Molimo koristite naš kontakt obrazac. 

Saznajte više o svojoj budućnosti unutar Henkela 

Lica raznih zaposlenika Henkela. Gledaju samouvjereno i smiju se.

Usudimo se zajedno utjecati. 

Karijera kod nas predstavlja rast u dinamičnoj i raznolikoj kulturi povjerenja i pripadanja te pretvaranje vaših ideja u stvarnost.
Usudiš li se utjecati? Pričajmo.