Dutov karijerni put

Koju ulogu ima korištenje tehnologije u vašoj karijeri?
Korištenje tehnologije mi omogućuje da se usredotočim na stvari koje su uistinu važne kako bismo sa manje postigli više. Primjerice, preuzmite zadatak analiziranja stotina proizvoda među različitim kupcima. U ovom slučaju možemo koristiti statističke prognoze za relativno stabilne proizvode. To znači da možemo više vremena usmjeriti na predviđanje vrlo promjenjivih proizvoda. Kao rezultat toga, možemo poboljšati svoju točnost i učinkovitost i –najvažnije – eliminirati ljudsku pristranost iz dobivenih rezultata.

Kako potičete entuzijazam za novim tehnologijama u timu?
Prvotno pojednostavnite kompleksan koncept "tehnologije" i komunicirajte ga timu razumljivim, "laičkim" izrazima. 
Zatim ih uključite ih i angažirajte u osmišljavanju implementacije, kada god je to moguće.  I na kraju, naglasite koje im to benefite donosi za njihov rad i omogućuje rast poslovanja u većim razmjerima. 

Koliko je vaš život u Shanghai različit od života Sydney-u?
S obzirom na neznanje kineskog jezika, u početku nije bilo obavljati poslovne niti privatne stvari. Međutim, s vremenom je postalo puno lakše. 

Lakoća s kojom možete plaćati preko mobitela i kupovati putem interneta mi je zaista smanjila stress. Jevda da mi treba novčanik prilikom izlaska iz kuće. Povrh toga, prilagodljivost i agilnost Kineza i njihovog društva je daleko veća nego bilo gdje drugdje u svijetu. 

Koji korak je najviše utjecao na  vaš vlastiti razvoj?  
Rekao bih da je to prihvaćanje internacionalne pozicije u regionalnom sjedištu. Ne samo da mi je proširilo vidike već me izložilo i vrlo složenim zadacima. 

Primjerice, imao sam zadatak promijeniti ključne KPI-jeve koji su opadali godinu dana kod jednog od naših vodećih kupaca u Kini, a pritom sam morao od nule izgraditi novi tim i procese.

Što je jedinstveno kod Henkela? 
Henkel je mjesto gdje možete zasukati rukave, osporiti status quo, biti nagrađeni i zabaviti se u svemu tome!